Организаторите на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" излязоха с официално обяснение защо мачът между Новак Джокович и Адриан Манарино, последен осминафинал в схемата, не бе преместен на Централния корт, а остана за днешния вторник.

Двубоят по програма бе на Корт №1, където почти пет часа играха Рафаел Надал и Жил Мюлер. След него вече не остана време за Джокович-Манарино, затова сърбинът и французинът ще играят днес от 14:00 часа.

"Безопасността на всички посетители на Уимбълдън е най-важна. По тази причина бе препоръчително Джокович и Манарино да играят на първи корт, както бе планирано. След като стана ясно, че това е невъзможно, бе решено мачът да не се мести на Централния корт, заради огромния брой зрители на комплекса в момента. Към 20:30 часа на територията на комплекса имаше около 30 хиляди души. Да се преместят те би създало проблеми със сигурността. И на двамата тенисисти бе обяснено, че е по-рационално мачът да се отложи за вторник. Той ще се играе на Централния корт в 12.00 часа местно време," съобщават организаторите.