Уимбълдън има своята изненадваща нова кралица! Това е Ангелик Кербер, която направи една минисензация, побеждавайки на финала голямата фаворитка Серина Уилямс в два сета - 6:3, 6:3. 

Така германката, която беше 11-а поставена в схемата, триумфира за първи път на свещената трева в Ол Инглънд Клъб. Американката пък се бореше за осмия си трофей в Лондон, както и да изравни Маргарет Корт по брой спечелени трофеи от Големия шлем - 24, но не успя да направи последната крачка. 

Мачът започна по перфектен начин за Кербер. Тя направи пробив още в първия гейм, затвърди го веднага на своето подаване и поведе с 2:0. Но тогава ролите се смениха и Серина записа три поредни гейма на своя сметка. 

Германката обаче нанесе решителния удар в тази част в седмия гейм. Тогава тя направи втория си пробив в мача и го затвърди за 5:3. Това отказа Серина от борбата, която сдаде и следващото си подаване и в крайна сметка падна с 3:6 в първия сет. 

Следващият беше доста по-равностоен. Всичко вървеше гейм за гейм без пробиви до шестия, когато пред Кербер се откриха два брейкбола. Тя реализира втория от тях след грешка на Серина и дръпна с 4:2. 

Германката показа железни нерви и затвърди пробива, след което беше просто фигурантка при подаването на американката. Но пазеше силите си за решаващия гейм, в който сервираше за мача и турнира. 

Там Уилямс пропиля с лека ръка точката при 30:15 в своя полза, когато можеше да получи два шанса за пробив, но вместо това на празен корт прати топката в аут. След това Кербер записа още две безответни точки и записа още една славна страница в кариерата си. 

Така германката вече е печелила три от четирите турнира от Големия шлем - Аустрелиън Оупън, Уимбълдън и US Open. Най-доброто ѝ постижение на четвъртия от тях Ролан Гарос е четвъртфинал. Уилямс пък продължава да търси 24-ия си трофей от Шлема, за да се изравни с великата Маргарет Корт по този показател.