Серина Уилямс се класира за 11-и път в богатата си кариера на полуфинал на Уимбълдън. Американката продължава пътя си към 24-та титла от Големия шлем, след като се справи с италианката Камила Джорджи. 

Това беше най-тежкият мач на бившата номер едно в света на тазгодишното издание на надпреварата. Тя се справи с 2:1 сета, като ѝ се наложи да направи пълен обрат от 0:1 до 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). 

И трите сета бяха решени от по един пробив. В първата част той беше на сметката на Джорджи. Тя първо спаси брейкбол още в първия гейм и стигна до брейка в шестия. Италианката трябваше да го затвърди на свое подаване и успя, след като спаси четири възможности за пробив на съперничката си. 

В крайна сметка тя затвори сета на своята сметка след 6:3 и може би неочаквано за мнозина поведе в резултата срещу Уилямс. Но тайфунът от САЩ се завърна с пълна сила след това и не остави нищо на случайността. 

Серина издебна своя момент и проби в началото на втория сет. Това се случи още в четвъртия гейм, когато оползотвори единствените точки за пробив, открили се пред една от двете тенисистки в цялата част. Така американката я затвори при 6:3 в своя полза. 

Нещата се развиха по огледален начин и в третия сет. Серина пак проби рано, този път още в третия гейм, и удържа аванса си до края, не давайки на Джорджи дори да се доближи до точка за пробив. И така след 6:4 затвори гейма, сета и мача на своя сметка. 

На полуфиналите Уилямс ще се изправи срещу германката Юлия Гьоргес. Тя се справи с приятната изненада Кики Бертенс от Белгия с 2:1 сета (3:6, 7:5, 6:1) и за първи път в кариерата си ще играе на предпоследната фаза на Уимбълдън. 

Интересното е, че на полуфиналите се класираха 11-та, 12-та, 13-та и 25-та поставени в схемата. Най-ниско поставена от този квартет, колкото и неочаквано да е, е именно Серина Уилямс, която е голямата фаворитка за трофея.