Бившата номер едно в света Серина Уилямс продължава с лекота напред на US Open. Американката имаше по-специален мач в третия кръг на надпреварата срещу сестра си Винъс, но не се поддаде на излишни емоции и я победи, при това повече от убедително. 

Серина разби с 6:1, 6:2 по-голямата си сестра и вече води убедително в общите битки помежду им. Това беше 17-а победа за по-малката Уилямс в 29-те мача между доминиращите женския тенис вече 20 години сестри. 

Очакванията да се получи зрелищен мач между двете въобще не се оправдаха, тъй като Серина взе инициативата и доминираше изцяло на корта. Винъс имаше и леки здравословни проблеми, което обаче се отнася и за сестра ѝ, която трябваше да се справи с леки болежки в глезена в началото на мача. 

Но всяка една важна точка в сблъсъка между сестрите беше за по-малката от тях и тя съвсем заслужено намери място в четвъртия кръг на основната схема. На 1/8-финалите нейна съперничка ще е естонката Кая Канепи, която се представя изненадващо добре в Ню Йорк до момента.