Един от фаворитите за титлата на US Open Роджър Федерер се класира за третия кръг на надпреварата. Това стана след победа в три сета над французина Беноа Пер в ранните часове на петъчния ден. 

Маестрото надделя със 7:5, 6:4, 6:4 за два часа на корта и в третия кръг ще се изправи срещу един от подводните камъни в своята част на схемата - австралиеца Ник Кириос, който се справи с друг французин - Пиер-Юг Ербер.

Първият сет започна равностойно, като швейцарецът сякаш взе необходимото за победата в него в петия гейм, когато реализира пробив. Пер обаче го върна при 4:4 и всичко вървеше към тайбрек. Но в последния възможен момент Федерер реализира още един пробив, затвърди го на свой сервис и след 7:5 дръпна в сетовете. 

Втората част протече по огледален начин на първата в началото. Швейцарецът стигна до пробив в петия гейм, като имаше трудности да го затвърди на свой сервис и му се наложи да спасява брейкбол, но все пак успя и поведе с 4:2. 

Това му се оказа напълно достатъчно да вземе сета и въпреки че имаше още няколко възможности да го приключи по-рано, стори го на свое подаване в десетия гейм и реализира на практика втория си сетбол - 6:4 и 2:0. 

В третата част отрано се видя кой има надмощието. Маестрото поведе с два пробива за 4:1, веднага загуби единия, но авансът му беше напълно достатъчен, за да се поздрави с успеха в сета с 6:4, с което да вземе и чистата победа с 3:0.