Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер постигна категорична победа над Ник Кириос в три сета и се класира за осминафиналите в надпреварата. Поставеният под №2 швейцарец стигна до успеха за час и 46 минути, а в отделните части – 6-4, 6-1, 7-5. Това е 339-ата победа за Крал Роджър на турнирите от Големия шлем, като няма друг мъж в историята, който да е изиграл 300 срещи.

Първият се стартира равностойно, като сервиращият тенисист лесно взимаше подаванията си, но Кириос имаше шанс на четири пъти да пробие Федерер при 3-3, но Маестрото съумя да съхрани подаването си.

Така при 4-5 Кириос сервираше, а Роджър Федерер се наложи над подаването му и грабна първия сет в сетния миг – 6-4.

Втората част ФедЕкс премина на парад през австралиеца, като с два пробива стигна до преднина от пет гейма. Кириос някак се отърси и разби „геврека”, който стоеше до името му, но това му бе единственото утешение, а Федерер затвори сета при 6-1.

24 снимки

Третата част се разви огледално на първата, като Ник Кириос започна да взима уверено своите сервиси, а швейцарският тенисист също беше безпогрешен. Все пак при 5-5 Кириос загуби своето подаване и Федерер сервира за взимане на сета, а геймът бе по взет по категоричен начин.

След успеха над австралиеца, на Роджър Федерер му предстои среща с друг такъв – Джон Милман, който стигна осминафиналната фаза на турнира след успех в четири сета над Михаил Кукушкин от Казахстан.