Дано да е за добро и за Роналдо, и за "Левски". Успех!
@XOTAHCA_GGBG Плащани са заплати и премии, без да се плащат ДОО и ДДФЛ. Отлагани са плащания към доставчици. А когато съответният за момента мажоритарен собственик, все пак е плащал заплати и премии, те са били оформени като задължения на Клуба към някоя от фирмите на този собственик. Това са правили всички, от Батков насам, включително. Доколкото си спомням само В. Божков опрости дълговете към негови фирми. Спас Русев обещаваше публично, не стана ясно дали и какво точно опрости. Колкото до Батков, той си прибра своето от приходите от "онази прекрасна европейска пролет".
Това решение е добро. Това, че има споразумение и договорено разсрочване означава, че на НАП са представени убедителни аргументи, че "Левски" има възможности да го спазва. Би било прекрасно и ако новата 2024 г. донесе и помирение между феновете, които наистина обичат "Левски" и то не по лични комерсиални съображения или са против просто на инат. "Левски" е и трябва да остане над всичко.
Може би сега е подхощящият момент за смяната на треньора, който очевидно не може да респектира футболистите и болезнено се раздвоява между товада защитава футболистите или да говори истината, която и без това прозира. Сега е моментът, защото шансовете за нещо повече от място в 6-цата, която си е провал, откъдето и да се погледне, са нулеви. А и младите, които Костов се страхува да пуска, трябва да играят повче. А междувременно трябва да се гради успешен отбор след престоящите напускания и може би чистки. Нов треньор? Да, но кой да е той, това е въпросът.
Клюките цъфнаха. Да започнем наддаването!
Пълното безхаберие, "отбиването на номера" и очевидната липса на отборен дух са причините за този провал. Това особено силно си пролича при ситуацията, в която глуповатият ни вратар едва не нокаутира най-добрия на терена и в този мач Петрис. И това се случи при положение, че Петрис успешно гардираше топката, липсваше противников футболист в опасна близост и за Андреев най-елементарното нещо беше да изчака топката в наказателното поле и да я улови. Но очевидно мисленето не е най-силната му страна. Другото лице, което отборът показа през последните 15-ина минути води до извода, че безхаберната игра не заради липса на игрови умения, а на липса на треньорски респект. А това вече е проблем. Така, че Костов все пак е прав - наистина трябва сериозна промяна. Но тя включва и неговото освобождаване. И доиграването на поредният пропилян сезон да се използва за реконструкция на отбора, вкл. продажба на футболисти, които не желаят да продължат договорите си и покупка на нови.
"Настинал" е в Пазарджик.
Падението на Гонзо е срам за "Левски". За мен той вече не може да бъде никаква синя легенда. Превърна се в жалък хрантутник на наглеците от ИК на БФС. Цялата тази ОПГ в БГ футбола трябва да бъде незабавно натирена от управлението му, защото от лакомия и наглост го съсипаха. И Гонзо е един от тях.
Докога Костов ще вижда причините за бавната ялова игра на отбора извън себе си и безобразно слабата форма на играчите? Когато противниците са 10 души, а контраатаките ти са числено преимущество на противника, това Костов как го разчита? Когато пасовете между играчите са поне 60% брак, а точните такива са само между защитниците в собствената ни половина, когато всеки мач отборът играе едно и също, еднообразно и лесно разгадаемо за всеки, кагато този треньор никога не е успявал да промени нещо в хода на мача, когато играта не върви, какви резултати да очакваме? Но най-лошото е, че тъпо и упорито Костов повтаря: "играхме добре, не ни надиграха, но загубихме". Колко мача трябва да се случи това, за да проумее Костов защо млади и неопитни треньори го надхитрят без затруднение и отборите им, дори и да не показват нищо особено като игра, ни побеждават? Кога Костов ще види грешките в себе си за некачествената подготовка на играчите, за лошата им спортна форма или неспазването на тактически указания, ако изобщо има такива, защото това не личи на терена. Не са ти виновни договорите на играчите, г-н Костов, а това, че може би "Левски" е твърде голяма лъжица за треньори с твоите компетенции. На терена е някакъв хаос, а на теб играта ти харесва. Прав си това звучи идиотски, защо е така. Отборът от доста време насам играе махленски футбол, очевидно и футболистите са изгубили доверие в треньора си. Аз и вероятно много сини фенове като мен ти гласувахме доверие в аванс. Но поне моето доверие свърши. Или се стягай, свали розовите очила, ако можеш и вдигай отбора. Ако не можеш, прояви достойнство и освободи поста без претенции, преди да си провалил поредния сезон. Така ще ечестно.
Успех, Нургюл!
Успех на Сундберг в Лудогорец срещу всички, но не и срещу "Левски". А иначе спортната му форма спадна, старанието, също. Вероятно е изгубил мотивация поради сътресенията в "Левски", както и поради прекалените похвали. Важното е, че "Левски" ще получи все пак добри пари за ситуацията с изтичащия му договори това, че иска да напусне клуба. А "Левски" трябва да даде повече шанс на Ван дер Каап, защото е млад и може доста повече.
Поредната клюка. Интересно откъде Гонг.бг "научи " тази новина.
Престанете да словоблюдствате по адрес на Мъри. Всички го аплодирахме когато дойде в "Левски" и започна да се доказва като треньор. Когато обаче реши, че трябва да бъде не само треньор, лъсна недостига на достатъчно морал. От "Левски" Мъри получи всичко, което би могъл да иска - уважение, овации и пари. А отвърна на Клуба с претенции за власт, моментни успехи и дезертиране преди най-важните мачове за сезона. Така, че за всички, вкл. и за самия Мъри ще е най-добре подобни публикации да престанат.
Успех на Гришо!
Ф. Кръстев показа потенциал в "Левски", но имаше и доста слаби мачове. Достатъчно млад е и трябва да се развива с по-бързи темпове, вместо да си дава почивки от време на време. В "Левски" това минаваше, но в Европа няма такъв вариант. А безспорните му технически умения не трябва да се деформират в самоцелни индивидуални изпълнения, от които отборът само губи. Желая му успех в чужбина, но, признавам не съм убеден оптимист, по редица причини.
@plamak Няма нищо спорно. Всяка от ситуациите - задържането и играта с ръка, всяка по отделно са ситуации за дузпи по Правилника. Попов е страхлив съдия и 25-тата минута му се е видяла "неподходяща" за отсъждане на дузпа, въпреки наличието на цели две основания да го направи.
Има две възможни причини Мъри да си тръгне от "Герена". Първата, кой знае защо, в качеството си на треньор, си е въобразил, че ще се докопа до цялата власт в "Левски",. Не защото някога и някъде е доказвал, че може и знае как точно да се управлява клуб като "Левски", а заради едното его. Не е нужно много, за да се усети, че да си треньор и управляващ са две доста различни позиции и че Самият Мъри никога не го е правил, за да има грандоманските претенции, които демонстрира. Би трябвало да си даде сметка, че феновете на Тръста скандират името му, не защото е гениален шеф на Клуба, а защото е показал треньорски, не управленски умения. И че веднага, след като отборът започне да губи точки и мачове от посредствени отбори, бумерангът ще се върне върху неговата глава. Може би затова си тръгва, след като стана ясно, че сезонът за "Левски" приключи и особено преди мача с ЦСКА. Истинските левскари не правят така.
@filcolins Правилно. Мъри, от доста време насам, много се разприказва. И повече говореше за това, което не му е работа и доста по-малко за издънките на отбора и играта наприливи и отливи. Иво Ивков също се разприказва пред медиите за неща от кухнята на Клуба, нещо, което не правят дори пълни аджамии, а той е юрист. Да не говорим, че това, което коментираше също не му влиза в задълженията на изп. директор. И затова си отиват.
Добри треньори има и в БГ. В НС трябва да помислят по-внимателно. Освен ако не доведат някой, който да добута сезона до края. Все едно Великият Мъри остави "Левски" без шансове за каквото и да е, освен оставане в Първа лига.
Разбира се, че трябваше да прехвърлите тези 10%, за които не сте дали нито 1 лв., на Мъри отдавна. Не, че това ще промени нещо в негова полза. Защото на Мъри не му вършат работа 10%, а поне 51%. А и да си съакционер не е достатъчно да ухажваш Тръста, а те да ти скандират името. Акционерите са тези, които осигуряват финансовата стабилност на Дружеството. Мъри му се иска цялата власт, за която няма хал. Да сте чули в "Барселона", или "Реал", или в Сити, например, треньорите или феновете да се грижат за финансовото състояние на Дружеството? Вие от Тръста сте тези, които оплетохте Мъри в лъжи и интриги и го накарахте да се мисли за Господ. В "Левски" той имаше 100% условия за да се докаже като треньор, но той си вдигна чуковете точно преди мача с ЦСКА. В прощалните му приказки слушахме само хвалби, как се вдигнала цената на играчите. И как сме взели мачове и точки от "Лудогорец" и ЦСКА. ОК. Но защо не чухме за играчите, на които Клубът плаща заплати и неустойки, защото Мъри ги е довел, но на другия ден се е отказал от тях? Защо не чухме за издънките на отбора, след фурора срещу ПАОК? Ами издънките срещу най-слабите отбори в БГ и загубата на шансовете да играем в ЕКТ?
Ако Кръстаич има достойнство, ще си признае, че поставената му задача от БФС за класиране на финалите на ЕП, главно по негова "заслуга", вече е илюзия. След като още с първите два мача е провалил цялата кампания, определено трябва да си събере багажа. Но всичко не може и не бива да свърши до тук. ИК на БФС, който от негоден се превърна във вреден за футбола ни, трябва да събере жалките си останки от човешко достойнство и най-после да престане да паразитира на гърба на БГ футбола, натискайки го в блатото на срамна посредственост. Така ще направят поне едно добро за футбола, това, че си отиват. Негодници, не ви ли е срам, след всеки мач на нац. отбор да се криете и измъквате през сервизните помещения на летището и сградата на БФС?.
Не се гордея с това, че веднага след мача ни с Черна гора прогнозирах снощното фиаско. Провалът съвсем не е неочакван. Каквото и да говори Кръстаич, на терена в Будапеща всички видяхме от нашите "национали" как не се играе футбол, как посредственият треньор не може да стане добър само защото един жалък БФС, съставен от откровени заплатаджии, са го посочили за такъв. Лошата и самоцелна селекция, в която половината от играчите са на аматьорско ниво, особено по отношение на тактическата грамотност, място на терена и организация на играта напълно предопредели снощната жалка картинка, която представляваше нац. отбор. И след мача с Черна гора написах, ще го напиша и сега, нац. отбор не е място, където футболистите да се учат на футбол, още по-малко на азбуката във футбола. В нац. отбор трябва да играят научени на футбол играчи с доказани възможности и способности да играят на високо ниво. За да има такива играчи в нац. отбор треньорът е този, който да ги открие, събере , мотивира и сглоби от тях отбор, способен да преследва високи цели. На този фон е смешно и жалко твърдението на Кръстаич, че това е най-доброто, с което БГ разполага. Когато на полувремето правиш тройна смяна, това означава, че тотално си объркал нещата и за едно полувреме си провалил всичко. Означава също, че такава тройна смяна трябва да направи и БФС, отпращайки навреме Кръстаич и компания да провалят някой друг отбор. А след това, също така без отлагане, поредната "тройна смяна" да бъде извършена и в мимикриращия БФС, от който всъщност тръгват основните беди във футбола ни. Крайно време е тези нагли заплатаджии Михайлов, Лечков, Костадинов и компания, да освободят футбола ни от мъртвата си хватка. Провалиха достатъчно.
Голямата цел драги Кръстаич трябва да бъдат успехите, като например класиране за финали на Европейско и Световно първенство, защото те ще дадат импулс за развитието на футбола в БГ. А качественият национален отбор е средство за постигането им. Нац. отбор не е "подготвителен клас" за по-качествено образование, а място, където футболистите да показвмат вече наученото в школите и отборите си. Футболистите не стават добри от участия в нац. отбор, а трябва да станат достатъчно добри, за да играят в нац. отбор, който ще побеждава. Всеки новоназначен треньор обявява, че ще гради отбор и се опитва, според собствения си опит и компетентност. Но каквото и да прави треньора, резултатите на отбора и постигнатите цели, са най-точният критерий дали се справя. А Кръстаич още с първия мач от квалификациите показа, че и следващото европейско първенство може би ще мине без нас, въпреки, че тази цел му е поставена от БФС. Въпросът е колко загуби от посредствени отбори като нашия, ще са нужни на БФС, за да прецени дали Кръстаич се справя. Или ще му посочат пътя още преди медиите в БГ да са научили как точно се изписва неговата фамилия, КРъстаич или КЪрстаич.
Че Кордоба е с висока класа, няма никакво съмнение. Но дали евентуалната му продажба е най-доброто решение за "Левски" зависи от целите, които си поставя Клуба и особено от резултата от обявената емисия от акции на стойност 15 млн. лв., приходите от която са планирани за ударно погасяване на публичните задължения. Допълнителен фактор ще се окаже евентуалното класиране на отбора за участие в евротурнирите. Така, че зложелателите на "Левски" е време да се покрият.
Някои очевидно са разочаровани от това, че "напрежението в "Левски" е в затишие". Ще ги разочаровам, напрежението в "Левски", не само е в затишие, но и напълно ще бъде преодоляно. Просто защото надделява разума и защото е все по-ясно, че това напрежение е инспирирано отвън, от хора, заинтересовани от елиминирането на "Левски" като фактор в българското първенство. Ще добавя само, че добрата работа и осъзнаването на отговорностите на поста, който заема, ще оставят Иво Ивков в Клуба, а не някакъв измислен ултиматум. Още повече, че и според авторите на поста, "всички замесени страни в конфликта" оценяват високо неговите качества.
Естествено е "Левски" да се бори за титлата. Но Мъри е заявявал и друго - това, че е съгласен да се разпродадат играчите , за които има оферти и да играе и с юноши, за да се спаси отбора от фалит. Така, че не е ясно кое точно му е приоритет. Всеки в "Левски" трябва си тежи на мястото и да носи отговорност за функциите, които е поел да изпълнява за доброто на Клуба. И да се работи в екип с обща цел - успеха на Клуба. Всеки опит на който и да било да се изживява като месия е порочен и не води до нищо добро.
Адмирации за Тити, който, макар и в негов стил, емоционално и недоизказано, хвъля достатъчно светлина върху фактите и събитията в "Левски". Това може "да освести" феновете на отбора, които могат да мислят, вместо да реагират първосигнално. Достатъчно е дори само това: "Левски" е на Наско и Мъри, другите са производи". Но да не забравяме екипната работа и основната цел "Левски" да просперира. Не случайно зложелателите на Клуба, включително и такива, които се кълнат в синята фланелка атакуват и се опитват да забият клин именно в този тандем. Що се отнася за Иво Ивков, прав е Тити, той може открито да се извини на феновете за некоректното изнасяне на детайли от кухнята на Клупа, при това представяйки ги некоректно и да продължи да работи всеотдайно и компетентно. Може и да реши друго, негово право е. Но, ако наистина е коректен, какъвто го познаваме, трябва наистина да го покаже и
Оценявам старанието и усилията на г-н Ивков. А баща му К. Ивков е една от най-големите легенди на "Левски", когато играеше беше удоволствие да се гледа. Но, кой знае защо адв. Ивков изнася данни за оферти за футболисти, които никой никога не обявявал в трансферна листа, със съответна цена и последващи преговори? Това е поведение, подхождащо за кооперативен пазар, на който търговците идват за да си продадат стоката. Защо адв. Ивков ни занимава с въпроси от кухнята на Клуба, нещо, което не е никак добър прийом за един Изп. директор? Защо не се коментира стратегия на Клуба, която предвижда определени продажби, с конкретна финансова цел, като заедно с това се представят и вижданията какво следва след продажбата на основни играчи, с какви ще се заместят, какви ще са целите? В момента Мъри разчита на 12-13 играча, не прави смени, освен при контузии и картони, очевидно не се доверява на резервите, а когато бъдат продадени 2-3 титуляри, тогава какво правим?
И аз съм член на Сдружението. Но смятам, че изявленията от тази пресконференция не са съвсем обективни. Ако искаме истината, първо трябвао да кажем, след каото е имало оферти за 6 млн. лв. общо(!), кой и защо ги е спрял. Мъри Стоилов вече веднъж почти си призна, че заедно със Сираков са взели това решение и причините са ясни - очаквали са сделката с Чолак да стане факт. А сега Мъри се "измъква" с думите "реши се да не се продават...". Как така се реши? Ясно е за трансферите кой взема решенията - това са Сираков и Мъри. Какви документи има за тези трансфери, покажете ги преди да ги коментирате? Запитванията означават интерес, но не означават оферти. А ако има истински предложения за продажба на някои футболисти, дискутирайте дали да се продадат е било наистина най-доброто решение. Ценя това, което Мъри постигна, но вече отстъпихме от тези позиции, а самият Мъри призова да сменим целите, т. е. да ги занижим. Мачове наред отборът играе слабо, повечето от играчите са далеч от върховата си форма, въпреки перфектните условия за подготовка. Отборът е в средата на таблицата и е твърде съмнително дали ще промени тази си позиция да края. А в същото време мъри води нови и нови футболисти. А вместо да се покриват приоритетно дълговете към НАП с нашите пари, защото и аз съм спонсор, са платени всички задължения към футболисти и треньори, чиято продукция, меко казано е за средняци. Сираков и Надзорният съвет са хората, които търсят решение на финансовите проблеми. А Мъри трябва да формира отбор с високи цели и спортно-тенически качества за това. И по-малко да се ласкае от онази част от феновете, които скандират неговото име, защото отборът му все още далеч не е на необходимото за това ниво. Затова нека всеки в Клуба да си гледа работата, за която е отговорен. А ние феновете "по делата им ще ги познаем". Другото е от Лукавого. Покрай тези глупави и недостойни вътрешни крамоли изглежда забравяме, че всички врагове на "Левски", които също не са малко, доволно потриват ръце. И си плетат тяхната кошничка.
Това е безспорно признание от В. Стефанов, че "Левски" създава качествени футболисти.
  • 1