Престанете да словоблюдствате по адрес на Мъри. Всички го аплодирахме когато дойде в "Левски" и започна да се доказва като треньор. Когато обаче реши, че трябва да бъде не само треньор, лъсна недостига на достатъчно морал. От "Левски" Мъри получи всичко, което би могъл да иска - уважение, овации и пари. А отвърна на Клуба с претенции за власт, моментни успехи и дезертиране преди най-важните мачове за сезона. Така, че за всички, вкл. и за самия Мъри ще е най-добре подобни публикации да престанат.
Успех на Гришо!
Ф. Кръстев показа потенциал в "Левски", но имаше и доста слаби мачове. Достатъчно млад е и трябва да се развива с по-бързи темпове, вместо да си дава почивки от време на време. В "Левски" това минаваше, но в Европа няма такъв вариант. А безспорните му технически умения не трябва да се деформират в самоцелни индивидуални изпълнения, от които отборът само губи. Желая му успех в чужбина, но, признавам не съм убеден оптимист, по редица причини.
@plamak Няма нищо спорно. Всяка от ситуациите - задържането и играта с ръка, всяка по отделно са ситуации за дузпи по Правилника. Попов е страхлив съдия и 25-тата минута му се е видяла "неподходяща" за отсъждане на дузпа, въпреки наличието на цели две основания да го направи.
Има две възможни причини Мъри да си тръгне от "Герена". Първата, кой знае защо, в качеството си на треньор, си е въобразил, че ще се докопа до цялата власт в "Левски",. Не защото някога и някъде е доказвал, че може и знае как точно да се управлява клуб като "Левски", а заради едното его. Не е нужно много, за да се усети, че да си треньор и управляващ са две доста различни позиции и че Самият Мъри никога не го е правил, за да има грандоманските претенции, които демонстрира. Би трябвало да си даде сметка, че феновете на Тръста скандират името му, не защото е гениален шеф на Клуба, а защото е показал треньорски, не управленски умения. И че веднага, след като отборът започне да губи точки и мачове от посредствени отбори, бумерангът ще се върне върху неговата глава. Може би затова си тръгва, след като стана ясно, че сезонът за "Левски" приключи и особено преди мача с ЦСКА. Истинските левскари не правят така.
@filcolins Правилно. Мъри, от доста време насам, много се разприказва. И повече говореше за това, което не му е работа и доста по-малко за издънките на отбора и играта наприливи и отливи. Иво Ивков също се разприказва пред медиите за неща от кухнята на Клуба, нещо, което не правят дори пълни аджамии, а той е юрист. Да не говорим, че това, което коментираше също не му влиза в задълженията на изп. директор. И затова си отиват.
Добри треньори има и в БГ. В НС трябва да помислят по-внимателно. Освен ако не доведат някой, който да добута сезона до края. Все едно Великият Мъри остави "Левски" без шансове за каквото и да е, освен оставане в Първа лига.
Разбира се, че трябваше да прехвърлите тези 10%, за които не сте дали нито 1 лв., на Мъри отдавна. Не, че това ще промени нещо в негова полза. Защото на Мъри не му вършат работа 10%, а поне 51%. А и да си съакционер не е достатъчно да ухажваш Тръста, а те да ти скандират името. Акционерите са тези, които осигуряват финансовата стабилност на Дружеството. Мъри му се иска цялата власт, за която няма хал. Да сте чули в "Барселона", или "Реал", или в Сити, например, треньорите или феновете да се грижат за финансовото състояние на Дружеството? Вие от Тръста сте тези, които оплетохте Мъри в лъжи и интриги и го накарахте да се мисли за Господ. В "Левски" той имаше 100% условия за да се докаже като треньор, но той си вдигна чуковете точно преди мача с ЦСКА. В прощалните му приказки слушахме само хвалби, как се вдигнала цената на играчите. И как сме взели мачове и точки от "Лудогорец" и ЦСКА. ОК. Но защо не чухме за играчите, на които Клубът плаща заплати и неустойки, защото Мъри ги е довел, но на другия ден се е отказал от тях? Защо не чухме за издънките на отбора, след фурора срещу ПАОК? Ами издънките срещу най-слабите отбори в БГ и загубата на шансовете да играем в ЕКТ?
Ако Кръстаич има достойнство, ще си признае, че поставената му задача от БФС за класиране на финалите на ЕП, главно по негова "заслуга", вече е илюзия. След като още с първите два мача е провалил цялата кампания, определено трябва да си събере багажа. Но всичко не може и не бива да свърши до тук. ИК на БФС, който от негоден се превърна във вреден за футбола ни, трябва да събере жалките си останки от човешко достойнство и най-после да престане да паразитира на гърба на БГ футбола, натискайки го в блатото на срамна посредственост. Така ще направят поне едно добро за футбола, това, че си отиват. Негодници, не ви ли е срам, след всеки мач на нац. отбор да се криете и измъквате през сервизните помещения на летището и сградата на БФС?.
Не се гордея с това, че веднага след мача ни с Черна гора прогнозирах снощното фиаско. Провалът съвсем не е неочакван. Каквото и да говори Кръстаич, на терена в Будапеща всички видяхме от нашите "национали" как не се играе футбол, как посредственият треньор не може да стане добър само защото един жалък БФС, съставен от откровени заплатаджии, са го посочили за такъв. Лошата и самоцелна селекция, в която половината от играчите са на аматьорско ниво, особено по отношение на тактическата грамотност, място на терена и организация на играта напълно предопредели снощната жалка картинка, която представляваше нац. отбор. И след мача с Черна гора написах, ще го напиша и сега, нац. отбор не е място, където футболистите да се учат на футбол, още по-малко на азбуката във футбола. В нац. отбор трябва да играят научени на футбол играчи с доказани възможности и способности да играят на високо ниво. За да има такива играчи в нац. отбор треньорът е този, който да ги открие, събере , мотивира и сглоби от тях отбор, способен да преследва високи цели. На този фон е смешно и жалко твърдението на Кръстаич, че това е най-доброто, с което БГ разполага. Когато на полувремето правиш тройна смяна, това означава, че тотално си объркал нещата и за едно полувреме си провалил всичко. Означава също, че такава тройна смяна трябва да направи и БФС, отпращайки навреме Кръстаич и компания да провалят някой друг отбор. А след това, също така без отлагане, поредната "тройна смяна" да бъде извършена и в мимикриращия БФС, от който всъщност тръгват основните беди във футбола ни. Крайно време е тези нагли заплатаджии Михайлов, Лечков, Костадинов и компания, да освободят футбола ни от мъртвата си хватка. Провалиха достатъчно.
Голямата цел драги Кръстаич трябва да бъдат успехите, като например класиране за финали на Европейско и Световно първенство, защото те ще дадат импулс за развитието на футбола в БГ. А качественият национален отбор е средство за постигането им. Нац. отбор не е "подготвителен клас" за по-качествено образование, а място, където футболистите да показвмат вече наученото в школите и отборите си. Футболистите не стават добри от участия в нац. отбор, а трябва да станат достатъчно добри, за да играят в нац. отбор, който ще побеждава. Всеки новоназначен треньор обявява, че ще гради отбор и се опитва, според собствения си опит и компетентност. Но каквото и да прави треньора, резултатите на отбора и постигнатите цели, са най-точният критерий дали се справя. А Кръстаич още с първия мач от квалификациите показа, че и следващото европейско първенство може би ще мине без нас, въпреки, че тази цел му е поставена от БФС. Въпросът е колко загуби от посредствени отбори като нашия, ще са нужни на БФС, за да прецени дали Кръстаич се справя. Или ще му посочат пътя още преди медиите в БГ да са научили как точно се изписва неговата фамилия, КРъстаич или КЪрстаич.
Че Кордоба е с висока класа, няма никакво съмнение. Но дали евентуалната му продажба е най-доброто решение за "Левски" зависи от целите, които си поставя Клуба и особено от резултата от обявената емисия от акции на стойност 15 млн. лв., приходите от която са планирани за ударно погасяване на публичните задължения. Допълнителен фактор ще се окаже евентуалното класиране на отбора за участие в евротурнирите. Така, че зложелателите на "Левски" е време да се покрият.
Някои очевидно са разочаровани от това, че "напрежението в "Левски" е в затишие". Ще ги разочаровам, напрежението в "Левски", не само е в затишие, но и напълно ще бъде преодоляно. Просто защото надделява разума и защото е все по-ясно, че това напрежение е инспирирано отвън, от хора, заинтересовани от елиминирането на "Левски" като фактор в българското първенство. Ще добавя само, че добрата работа и осъзнаването на отговорностите на поста, който заема, ще оставят Иво Ивков в Клуба, а не някакъв измислен ултиматум. Още повече, че и според авторите на поста, "всички замесени страни в конфликта" оценяват високо неговите качества.
Естествено е "Левски" да се бори за титлата. Но Мъри е заявявал и друго - това, че е съгласен да се разпродадат играчите , за които има оферти и да играе и с юноши, за да се спаси отбора от фалит. Така, че не е ясно кое точно му е приоритет. Всеки в "Левски" трябва си тежи на мястото и да носи отговорност за функциите, които е поел да изпълнява за доброто на Клуба. И да се работи в екип с обща цел - успеха на Клуба. Всеки опит на който и да било да се изживява като месия е порочен и не води до нищо добро.
Адмирации за Тити, който, макар и в негов стил, емоционално и недоизказано, хвъля достатъчно светлина върху фактите и събитията в "Левски". Това може "да освести" феновете на отбора, които могат да мислят, вместо да реагират първосигнално. Достатъчно е дори само това: "Левски" е на Наско и Мъри, другите са производи". Но да не забравяме екипната работа и основната цел "Левски" да просперира. Не случайно зложелателите на Клуба, включително и такива, които се кълнат в синята фланелка атакуват и се опитват да забият клин именно в този тандем. Що се отнася за Иво Ивков, прав е Тити, той може открито да се извини на феновете за некоректното изнасяне на детайли от кухнята на Клупа, при това представяйки ги некоректно и да продължи да работи всеотдайно и компетентно. Може и да реши друго, негово право е. Но, ако наистина е коректен, какъвто го познаваме, трябва наистина да го покаже и
Оценявам старанието и усилията на г-н Ивков. А баща му К. Ивков е една от най-големите легенди на "Левски", когато играеше беше удоволствие да се гледа. Но, кой знае защо адв. Ивков изнася данни за оферти за футболисти, които никой никога не обявявал в трансферна листа, със съответна цена и последващи преговори? Това е поведение, подхождащо за кооперативен пазар, на който търговците идват за да си продадат стоката. Защо адв. Ивков ни занимава с въпроси от кухнята на Клуба, нещо, което не е никак добър прийом за един Изп. директор? Защо не се коментира стратегия на Клуба, която предвижда определени продажби, с конкретна финансова цел, като заедно с това се представят и вижданията какво следва след продажбата на основни играчи, с какви ще се заместят, какви ще са целите? В момента Мъри разчита на 12-13 играча, не прави смени, освен при контузии и картони, очевидно не се доверява на резервите, а когато бъдат продадени 2-3 титуляри, тогава какво правим?
И аз съм член на Сдружението. Но смятам, че изявленията от тази пресконференция не са съвсем обективни. Ако искаме истината, първо трябвао да кажем, след каото е имало оферти за 6 млн. лв. общо(!), кой и защо ги е спрял. Мъри Стоилов вече веднъж почти си призна, че заедно със Сираков са взели това решение и причините са ясни - очаквали са сделката с Чолак да стане факт. А сега Мъри се "измъква" с думите "реши се да не се продават...". Как така се реши? Ясно е за трансферите кой взема решенията - това са Сираков и Мъри. Какви документи има за тези трансфери, покажете ги преди да ги коментирате? Запитванията означават интерес, но не означават оферти. А ако има истински предложения за продажба на някои футболисти, дискутирайте дали да се продадат е било наистина най-доброто решение. Ценя това, което Мъри постигна, но вече отстъпихме от тези позиции, а самият Мъри призова да сменим целите, т. е. да ги занижим. Мачове наред отборът играе слабо, повечето от играчите са далеч от върховата си форма, въпреки перфектните условия за подготовка. Отборът е в средата на таблицата и е твърде съмнително дали ще промени тази си позиция да края. А в същото време мъри води нови и нови футболисти. А вместо да се покриват приоритетно дълговете към НАП с нашите пари, защото и аз съм спонсор, са платени всички задължения към футболисти и треньори, чиято продукция, меко казано е за средняци. Сираков и Надзорният съвет са хората, които търсят решение на финансовите проблеми. А Мъри трябва да формира отбор с високи цели и спортно-тенически качества за това. И по-малко да се ласкае от онази част от феновете, които скандират неговото име, защото отборът му все още далеч не е на необходимото за това ниво. Затова нека всеки в Клуба да си гледа работата, за която е отговорен. А ние феновете "по делата им ще ги познаем". Другото е от Лукавого. Покрай тези глупави и недостойни вътрешни крамоли изглежда забравяме, че всички врагове на "Левски", които също не са малко, доволно потриват ръце. И си плетат тяхната кошничка.
Това е безспорно признание от В. Стефанов, че "Левски" създава качествени футболисти.
Когато видя, че публикация за скандали в "Левски" е с автор "гонг.бг", винаги я поставям под съмнение за злоупотреба с истината с цел привличане на читатели чрез съчиняване на пикантерии. Нито е за първи път, нито е от вчера.
Не само "Перуката" е за махане, а всички нагли лешпери около него в ИК на БФС.
Браво, и на треньора, и на отбора! Успех и на финала! Българският волейбол има бъдеще, защото навреме бяха направени промените. Нещо, което за съжаление не се случва във футбола именно защото в БФС нагло "тупат топката", а футболът ни дълбае дъното.
Истина е, че не можа да се утвърди в "Левски". Също като Ат. Курдов, преди време.
Боаждеков е опитен и е левскар. Това е важно.
И коя по-точно е "цялата истина" за "Левски" глупаци от "Гонг", както сте написали в анонса, м? Живко е казал това, което всички знаят отдавна. И не защото вие, които си търсите аудитория на гърба на "Левски", някога сте предоставили достоверна информация за това какво се случва с Клуба. От доста време гонг. бг разчита само на клюки и слухове, представяйки ги за информация "от извора". Така аудитория не се привлича.
Моите уважения за Г. Тодоров за "пожарникарските" функции, които не веднъж е изпълнявал в "Левски"но той беше причината да си тръгне Станислав Костов, проявявайки комплексите си да доказва на футболистите "кой е шефът" и то по най-глупавия начин. Сега си тръгва и Юруков, с когото Тодоров се отнасяше по същия начин, в момент, когато играта му се подобряваше с всеки мач. Няма как да не допускаш грешки, когато от тъчлинията треньорът непрекъснато ти крещи, с повод и без повод. Фактът, че Юруков разтрогва договора си Успех на момчето
Параванът за далаверите на В. Стефанов, К. Домузчиев и Гр. Ганчев се завръща. Както и хранилката за съсипалите БГ футбола паразити Лечков, Костадинов и компания в ИК на БФС. Безподобни жалкари.
Наистина "крадецът вика дръжте крадеца". Уважаеми разградски оклуци, вместо да търсите "под вола, теле", покажете
@КироВарна Простотията по хората ходи, това е разбираемо. Но тези, които ги е споходила по-добре да не го показват публично.
@blue_bear Не знам дали е цялата "българска журнаолистика", но в гонг.бг определено само това правят. Там няма журналисти, Затова тиражират предимно слухове и клюки. И много често на гърба на "Левски".
Това е една добра новина за "Левски"! А Сл. Стоянович, със сигурност, ще промени каквото трябва.
  • 1