Бащата и треньор на Сани Жекова – Виктор, бе изключително развълнуван след финала в сноубордкроса, в който нашето момиче завърши на пета позиция. Той разкри пред БНТ, че българската звезда в сноуборда се е състезавала с болезнена контузия. Сани нарани опашната си кост преди три седмици, но сега Виктор Жеков уточни, че става дума за счупване.

Жекова бе изключително близо до това да спечели бронзовия медал от Игрите в Сочи, но безумните действия на италианката Микаела Мойоли я оставиха без отличие в надпреварата.

„Много се радвам, че ги докарахме нещата до битка за медал. Понеже знам откъде идваме и с кого се бием и мисля, че хората трябва да бъдат много горди, с това, което постигнахме. Това са нации с огромни ресурси, а ние успяваме да се боричкаме с тях“, сподели Виктор Жеков.

„Ние сме единствените с такъв екип – от един човек. Джоко много ни помогна, да ми дава информация отдолу, това е треньорът в паралелните дисциплини. Дори да ми се обади само отдолу, за да се подготвим, това е много добра и качествена помощ.“

„Много благодаря на БОК, които ми бяха осигурили едно много удобно помещение. Те не могат да разберат, но беше огромна помощ“, добави треньорът.

Виктор Жеков разкри още: „Досега не бяхме казвали, но Сани дойде тук със счупена опашка и е много болезнено, но това е част от нашия спорт.“