Българската звезда в сноуборда Александра Жекова финишира на пето място във финала в дисциплината сноубордкрос на Олимпийските игри в Сочи.

Жекова бе изключително близо до това да спечели медал от игрите в Сочи, но безумните действия на италианката Микаела Мойоли я оставиха без отличие в надпреварата.

Сани демонстрира много силна форма, както на финала, така и в четвъртфиналните и полуфиналните серии.

26-годишната българка започна много силно финалното състезание, като в първите метри дори не отстъпваше на фаворитката Ева Самкова, която в последствие спечели златото.

Жекова постепенно бе изпреварена и от канадката Доминик Малте. Българката обаче е движеше много стабилно на третото място на метри преди финала.

Сноубордистката ни обаче бе съборена в последните метри от италианката Микаела Мойоли. Тя връхлетя в гръб българката. Италианката дори не завърши след тежкото си падане, при което помете и Жекова.

Олимпийското злато бе завоювано от чехкинята Ева Самкова, която се представи много стабилно и водеше от самото начало на финала.

Среброто остана за канадката Доминик Малте. Французойката Клое Треспьош се възползва от глупавата постъпка на Мойоли, която събори Жекова и се окичи с бронза.