Знамената на Олимпийското движение и на страната-домакин Русия бяха издигнати в началото на церемонията по официалното закриване на Зимните Олимпийски игри в Сочи.

Организаторите на церемонията проявиха страхотно чувство за самоирония в откриващия акт, като артистите, които оформиха петте олимпийски кръг, пресъздадоха гафа от откриващата церемония, когато петият кръг не се разтвори. Все пак изпълнението завърши с разтваряне на всички пет кръга под гърмежа на фойерверки, след което бяха представени и високопоставените гости - президента на Русия Владимир Путин, този на МОК Томас Бах и неговия предшественик Жак Рох.

Първи своето знаме изведоха състезателите на Русия, победители в класирането по медали. Домакините бяха решили всички техни шампиони заедно да носят руския флаг под възторженото приветствие на публиката на Олимпийския стадион. Маестро Валери Георгиев дирижира детския хор, който изпълни химна на Руската федерация, докато знамето на Русия и това на Олимпийското движение бяха издигнати. /БГНЕС