Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгени Плюшченко разкри, че е пожелал да бъде заменен в индивидуалната надпревара, но представителите на федерацията не са успели да се свържат с резервата Максим Ковтун.

Именитият руснак разказа, че е бил готов да се оттегли след отборната надпревара. Тогава фигуристът предложил на представителя на местната централа да отстъпи мястото си на своя заместник.

„Не успяха да го намерят, а след това се оказа, че Ковтун е болен“, разкри Евгени Плюшченко.

Разбирайки каква е ситуацията, олимпийският шампион решава, че ще се състезава в индивидуалното. „Не усещах тялото си, нито десния си крак. Разбрах, че ако се пързалям без скокове, вероятно ще заема 20-о място. Можеше всичко да завърши фатално за мен“, коментира Плюшченко ден след случилото се на леда.

Резервата Ковтун все още не е потвърдил информацията, че е болен.

На 13 февруари Евгени Плюшченко се отказа от участие в индивидуалната надпревара по фигурно пързаляне в Сочи, след като контузията в гърба му се изостри още по време на загрявката. Руснакът обаче спечели златен медал на домашната Олимпиада, след като триумфира със Сбораня в отборната надпревара.