Отлично движение по ринга и точни попадения в целта изстреляха Златислава Чуканова на 1/8-финалите на олимпийската квалификация по бокс в Банкок. Европейската вицешампионка постигна трудна, но заслужена победа над Тайонис Седено (Венецуела). Българката ликува с 5:0 съдийски гласа, въпреки че й бе отнета точка във втория рунд

Злати, европейска вицешампионка от Белград, показа много по-разнообразна и комбинативна игра. Тя доминира в рамките и на трите рунда, като в края на срещата венецуелката също бе наказана за задържане, което допълнително предреши изхода на двубоя.

За място на четвъртфиналите Чуканова ще се изправи срещу третата в света Ринка Киношита (Япония). Двубоят е утре в късната сесия. Злати се нуждае от достигане до полуфинал, за да вземе олимпийска квота.

Малко по-късно днес ще видим и Радослав Росенов. Европейският вицешампион ще влезе в директна битка за квота за Париж. В категория до 63.5 килограма той ще срещне друг сребърен медалист от Европейското първенство в Белград – Александру Параскив от Молдова. При успех 20-годишният българин ще си гарантира място във френската столица.