Габриела и Стефани Стоеви са уверени, че могат да излязат от групите на олимпийския турнир по бадминтон на двойки и да се класират за четвъртфиналите.

Състезателките ни вече записаха първа победа в Група Б. На старта на надпреварата те се наложиха над Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15 за 75 минути.

„Имаше леко напрежение, беше първи мач, трябва да играем на 100 процента срещу тези опонентки, знаехме, че ще е тежък мач, трябваше да следвам тактиката на треньора. Не бива да губим фокуса толкова лесно, както го направихме във втория гейм. Ще се опитаме да дадем най-доброто от нас в утрешния ден. Целта е излизане от групите. Има леко напрежение в нас, защото на миналата Олимпиадата бяхме на две точки от излизане от групите“, каза Габриела Стоева пред БНТ.

Във втория кръг в неделя, 28 юли, Стефани Стоева и Габриела Стоева ще играят срещу Лю Шън Шу и Тан Нин (Китай).

StartPhoto.bg
29 снимки

„Срещу азиатките не трябва да позволяваме да се върнат в мача, физически бяхме по-добри от тях. Китайките са фаворити, но ние излизаме без напрежение, ако играем нашата игра, можем да спечелим. На Олимпиадата няма лесни мачове. Всичко си зависи от нас“, допълни Стефани Стоева.