Старши треньорът на националния отбор по бокс при мъжете Жоел Арате разкри каква е била тактиката за първия мач на олимпийския турнир за Рами Киуан.

Европейският шампион не остави шанс на австралиеца Шанън Дейви и вече гледа към битката с Омари Джоунс от четвъртфиналите.

„Тук няма лек мач, всеки е важен и труден. Ако всички са видели, в третия рунд австралиецът вкара едно кроше, което можеше да е опасно. Казахме на Рами да стои по-далеч, с ръцете горе, за да не дава шансове. Това са нормални неща, но на нас ни предстоят още мачове и не е хубаво да се рискува. Сега ще изготвим тактиката за американеца, вървим по план“, сподели наставникът.

По-късно днес ни очаква още един мач с българско участие. В 21:32 часа Хавиер Ибаниес ще се изправи срещу украинеца Айдер Абдураимов на 1/8-финалите в категория до 57 килограма.

За шампиона от Европейските игри в Краков това ще бъде дебют на най-големия спортен форум на планетата. Той е златен олимпийски медалист, но от младежките Игри в Нанджин през 2014 година.