Боксьорът Рами Киуан влезе с гръм и трясък сред най-добрите 8 на Олимпийските игри в Париж. Европейският шампион не остави шанс на австралиеца Шанън Дейви и вече гледа към битката с Омари Джоунс от четвъртфиналите.

В Париж той не скри, че е доволен от представянето си.

„С моя стил трудно ще видим нокаут, важно е да победя съперника като го надигравам. Нищо не мога да кажа за следващия мач, ще проучим американеца, за да видим каква ще е тактиката. Този двубой мина по вода, какъвто ни беше и планът. Видяхме го в предишните срещи, че получава удари и като цяло, каквото и да правех, влизаше в главата му. Беше доста елементарен като боксьор, тръгваше настървено, сваляше си ръцете в защита и позволяваше да получава удари. Търсеше близък бой, искаше да ме убие, а това ми е добре дошло като тактика. Предварително го знаехме какво ще прави. Не ни впечатли от видяното. Планът беше изпълнен още веднъж, две от две", сподели българският представител в бокса.

На четвърфиналите Рами Киуан ще играе с американеца Омари Джоунс, който победи също с пълно съдийско единодушие тайванеца Кан Чиа Вей и при нов успех ще си гарантира най-малко бронз.

"Сега ще гледаме американеца, за да преценим какво ще правим след два дни. Познавам го, наблюдавал съм го. Той взе квота от Италия заедно с мен. Предстоят ми още три крачки, такъв е предварителният ни план, дай Боже да го изпълня“, каза пред медиите в Париж Рами.