Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова си е поставила цел – да подготви състезателките си в идеална форма за Олимпийските игри. Треньорът на грациите е категорична, че основната ѝ задача е да направи от отбора претендент за медали в Париж.

„Подготвяме се много сериозно за олимпийските игри. В момента сме в лагерна обстановка. Предстои ни европейско първенство. Момичетата работят доста добре, стъпка по стъпка се надяваме да се подготвим отлично за олимпийските игри“, отбеляза Димитрова. 

На въпрос, свързан с новите съчетания на ансамбъла, тя отговори, че те вече не са толкова нови.

„От началото на тази година имахме вече три – четири състезания. Постарали сме се музиките ни да са ни красиви, композициите да са ни много сложни така, че да сме едни от претендентите за медали. Ние правим всичко възможно момичетата наистина да са в идеална форма за олимпийските игри, от там нататък – каквото е рекла съдбата“, заяви Димитрова пред БТА. 

На въпрос, свързан с това, че преди олимпийските игри в Париж предстои европейско първенство и може би там също се търси максимално добро представяне, Димитрова отговори, че не е човек, който поставя за цел златния медал.

„Аз съм си поставила за цел с моя екип да подготвим момичетата, да се представят по възможно най-добрия начин“, допълни тя.   

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика представи две свои съчетания на започналия вчера двудневен турнира по художествена гимнастика за Купа „Алегро“, който се провежда в зала „Арена Шумен“.

Състезанието, което продължава и днес, е за ансамбли и индивидуални изпълнения от деца до жени и в него участват повече от 420 гимнастички от България, Турция и Чехия.