С по-добри и по-интересни съчетания българският ансамбъл ще атакува медалите на олимпийските игри в Париж. Новите композиции ще бъдат официално представени през февруари догодина.

„Преди един месец направихме и двете съчетания. Мисля, че станаха наистина много добри. Все още не сме имали оглед официално от съдиите, но мисля, че се получиха доста добре и са интересни. Момичетата ги работят с удоволствие”, сподели старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова пред камерата на NOVA.

„Музиката на обръч е една лека закачка с френската публика, както знаете подготовката ние насочена към олимпийските игри, а съчетанието с ленти и топки е с една изключително динамична и много популярна песен, която всички млади хора харесват”, каза още тя.

Седем гимнастички равностойно ще имат шанс да се борят за титулярно място в ансамбъла за олимпийските игри във френската столица.  

“Аз съм силно притеснена относно контузиите. Заложих на едно ядро от седем човека, които ще въртя по време на състезанията и тренировките, докато се спрем на окончателния състав. В тренировките все още избистряме кой човек на коя позиция ще играе, тъй като има доста сложни елементи, ключови, които трябва да ги изпълняват стабилни”, каза още Димитрова.