Българската състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова е голям фен на футболиста на Ливърпул Мохамед Салах. Симпатиите ѝ обаче не са случайни, грацията ни познава много добре качествата на египетския национал, тъй като баща ѝ се счита за откривател на таланта на нападателя.

Баща на Стилияна Николова е бившият играч на националния тим и ЦСКА Илия Дяков. Дълги години семейството им живее и работи в Египет, откъдето тръгва за големия футбол и Салах.

Баща ми е бил човекът, който всъщност е казал, че Мохамед Салах ще стане голяма работа и че става за футболист. Той е бил още много мъничко дете тогава. Наистина се възхищавам на този човек за трудолюбието му и за това, което успява да покаже във футбола“, сподели Стилияна Николова за Gong.bg за рубриката „Олимпийските звезди на България.

Едва 13-годишна тя се установява в България, докато семейството ѝ остава в Египет. Паулина Николова е нейна майка и е притежателка на две световни титли и една европейска като част от ансамбъла на България по художествена гимнастика.

Днес Стилияна Николова е част от нашия олимпийски отбор в Париж. Заедно с Боряна Калейн ще представя България в индивидуалната надпревара. Квалификациите започват в четвъртък, 8 август.