Личният треньор на състезателката по художествена гимнастика Стилияна Николова – Валентина Иванова, разказа много интересна история, свързана с нейната възпитаничка.

Двете работят заедно то шест години, а през следващата седмица им предстои най-голямото предизвикателство за сезона – участие на Олимпийските игри в Париж.

Стилияна Николова и Боряна Калейн ще ни представят в индивидуалната надпревара. Квалификациите в художествената гимнастика започват на 8 август, четвъртък.

„Не е много трудно да я тренирам, тя е изключително талантлива, трудолюбива, желаеща, искаща, мотивираща.  Имаме много и различни истории, защото вече шест години сме заедно. Не знам колко ще ви е забавно, беше девойка, участваше на първото световно първенство за девойки в Москва, вече беше играла в тази зала. Беше се запознала с условията, беше преминала през процеса на състезанието и в момента, в който трябваше да излиза, следващата гимнастичка беше тя, аз ѝ давах някакви напътствия, в които забелязах, че тя не реагира. Тогава я попитах какво се случва, а тя ми отговори, че не знае къде да застане за начална поза“, сподели Валентина Иванова.

„Сега е малко смешно, но тогава не ми беше, веднага реагирахме, изведох я, така че да има поглед над основния терен, казах ѝ да си представи, че аз съм на съдийската маса, където стоя на тренировките, тогава я попитах, къде заставаш в такъв случай и тя ми каза, примерно, в левия ъгъл. И всичко беше наред и се върнахме отначало, и се справи“, каза още треньорът на Стилияна.