Испанските тенисисти Карлос Алкарас и Рафаел Надал ще се срещнат с поставените под номер 6 в схемата аржентинци Максимо Гонсалес и Андрес Молтени в първия кръг на турнира по тенис на двойки при мъжете на Олимпийските игри в Париж.

Алкарас и Надал, които заедно имат 15 титли от "Ролан Гарос", се считат за фаворити за златния медал. Въпреки това, те са непоставени в турнира, тъй като досега не са играли заедно в състезания на двойки.

Във втория кръг испанците могат да се изправят срещу нидерландците Уесли Коолхоф и Талон Грийкспор или унгарците Мартон Фучович и Фабиан Марожан. Забележително е, че Фучович е съперник на Надал в първия кръг на турнира на сингъл, а Грийкспор може да срещне Алкарас във втория кръг.

Двукратният олимпийски шампион на сингъл Анди Мъри от Великобритания, който ще се сбогува с тениса на Олимпийските игри в Париж, ще участва само в турнира на двойки. Мъри и партньорът му Дан Евънс ще играят срещу японците Таро Даниел и Кей Нишикори в първия кръг.

Един от най-интересните мачове в първия кръг ще бъде сблъсъкът между американците Тейлър Фриц и Томи Пол, поставени под номер 3, и канадците Феликс Оже-Алиасим и Милош Раонич.

Друг вълнуващ двубой ще бъде този между поставените под номер 2 Кевин Кравиц и Тим Пюц от Германия и руснаците Даниил Медведев и Роман Сафиулин.

Поставените под номер 1 италианци Андреа Вавасори и Симоне Болели ще се изправят на старта срещу испанците Пабло Кареньо-Буста и Марсел Гранойерс.