Унгарският тенисист Мартон Фучович е убеден в своите качества и вярва, че може да отстрани легендата Рафаел Надал в първия кръг на тенис турнира на Олимпиадата в Париж. Двубоят между двамата ще бъде в неделя и ще отбележи първото им официално сблъскване на корта.

Въпреки че Фучович изпитва смесени чувства след жребия, той е готов да се изправи срещу Надал. "След жребия изпитвах смесени чувства. От една страна не съм доволен, защото всички знаят колко труден опонент е Надал, особено на клей. В същото време се радвам, че ще имам възможността да се изправя срещу него на Олимпийски игри и то на такова прекрасно съоръжение като "Филип Шатрие". Досега не съм играл срещу него. Моментът ще бъде много специален", сподели Фучович пред унгарската медия M4Sports.

32-годишният тенисист, който в момента заема 84-то място в световната ранглиста, е преодолял травмите, които го измъчваха в последно време, но признава, че все още не е достигнал пълния си ритъм на игра. "Тренирам с пълен интензитет. Не съм възстановен на 100%, но Надал също не е в перфектна форма. Има какво да се желае по отношение на играта ми", допълни Фучович.

Надал, който също се бори с контузия в бедрото, остава под въпрос за участието си в турнира, което добавя допълнителна интрига към предстоящия двубой. Фучович се надява да използва тази възможност и да постигне значителен успех на Олимпийските игри.