Звездата в спортната гимнастика Симон Байлс използва публикация в социалната мрежа Инстаграм, посветена на златния медал на САЩ при жените, за да защити своите съотборнички от острите критики на бивша съотборника Микайла Скинър към тях, отправени през миналия месец.

В изтрито след това видео в YouTube Скинър обяви, че с изключение на Симон Байлс, на американките им липсва талант. Тя обяви още, че състезателките не полагат достатъчно усилия и са мързеливи.

„Липса на талант, мързеливи олимпийски шампиони“, написа Байлс, добавяйки емотикони със сърце, златен медал и флага на САЩ.

Публикацията й включва четири снимки на гимнастичките, които празнуват победата си в отборната надпревара от вторник вечер в зала "Берси".

Микайла Скинър остана извън олимпийския отбор в Рио, въпреки че завърши четвърта в квалификациите, като вместо това беше определена за резерва.

Симон Байлс е устремена към нови върхове в Париж

източник: Gulliver/GettyImages

Със спечелването на златния медал в отборното Байлс изпревари Шанън Милър при най-титулуваните гимнастички в САЩ. 27-годишната американка вече е притежателка на осми олимпийски медал и пети златен. Гимнастичката има едно сребърно и две бронзови отличия.