Медалистите Боряна Калейн и Семен Новиков внсоха българското знаме на „Стад дьо Франс“ по време на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж. Двамата развяха гордо трибагреника на съоръжението по време на парада на спортистите.

Малко след това на стадиона се появи и българската делегация от състезатели, треньори и хора от щабовете на олимпийския отбор.

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри във френската столица.

Семен Новиков в категория до 87 килограма при класиците донесе на 8 август първо олимпийско злато за българската борба от победата на Армен Назарян в категория до 58 килограма класически стил на Игрите в Сидни преди 24 години. Ден по-късно Магомед Рамазанов ликува при 86-килограмовите и така роден национал от свободния стил отново се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка след легендата Валентин Йорданов при 52-килограмовите в Атланта 1996.

Карлос Насар постигна световен рекорд в изхвърлянето и в двубоя за безапелационна титла в категория до 89 килограма.

Божидар Андреев също се окичи с медал при щангистите, след като остана трети в категория до 73 килограма.

Боряна Калейн спечели среброто в многобоя на турнира по художествена гимнастика, като донесе втори медал за страната в 40-годишната олимпийска история на индивидуалната надпревара след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988. 

Боксьорът Хавиер Ибаниес донесе първото отличие за България на Игрите в Париж, след като на 3 август се класира за полуфиналите в категория до 57 килограма. Пет дни по-късно той загуби драматично в спор за място на финала от Мунарбек Сейтбек Уулу (Киргизстан) и остана с бронз. Това беше и 20-и медал за България от този спорт на Олимпиада (5 златни, 5 сребърни и 10 бронзови).

Родената в Иран натурализирана българка Кимиа Ализаде спечели бронза в надпреварата по таекуондо в категория до 57 килограма, за да донесе първо олимпийско отличие за страната в този спорт.