Различна и много емоционална. Боряна Калейн обеща нещо ново на своите фенове и го изпълни. Европейската шампионка по художествена гимнастика представи програма си за 2024 година, с която ще преследва голямата цел – Олимпийските игри в Париж.

Четири съчетания, които разказват за живота на Боряна в спорта. Сюжетната линия прелива от първата композиция във втората, след това в третата, за да завърши с лентата. Пътят ѝ е пресъздаден чрез емоционална музика, а финалната поза на всяко съчетание е началната на следващото. Разказвачката на истории, превъплътила се в толкова много различни героини, пресъздавала легенди, рисувала картини на килима, този път ще играе себе си.

Обръч

"Започваме от обръча, като към финала на съчетанието преливаме в музиката, на която играя топка, финалната музика на обръча, всъщност е началото на музиката на топка и така е във всички съчетания в последователност обръч, топка, бухалки и лента. Четирите съчетания разказват моя път в гимнастиката и етапите, през които съм минавала като развитие и емоционалност“, разкрива самата гимнастичка пред страницата на федерацията във Фейсбук.

Всеки може да открие по нещо за себе си в четирите съчетания. Кей-поп културата на младите завладява обръча. Танцът, лудостта е непокорността на децата е като „S-Class“ на Stray Kids, южнокорейска момчешка група, популярна в цял свят. С обръча Боряна Калейн и Мариана Памукова показват началото на гимнастическия път на водещата ни състезателка.

Обръчът пресъздава детските ми години в залата, когато всичко е забавно - танцувам, забавлявам се, всичко е леко, получава се бързо, а музиката, която избрахме за обръча също е лека, забавна и много танцувална“, разказва още Боряна.

Боряна Калейн

източник: StartPhoto.bg

Топка

Разказът прелива към нова глава от историята. Сюжетът продължава с лиричната и много емоционална топка. "Never Enough“ („Никога не е достатъчно“ – бел.ред.) е изпълнена от шведската оперна певица Джени Линд за мюзикъла "Най-великият шоумен".

Топката пресъздава всъщност моментите, в които започвам да печеля медали и ми харесва да играя пред публика, съчетанието с бухалки разказва за трудните моменти, през които преминава всеки един спортист, за колебанията, за съмненията дали ще се справиш, дали ще успееш, а лентата показва, как въпреки трудностите аз намирам сили в себе си, побеждавам съмненията си и успявам да се справя със ситуацията.

БТА
10 снимки

Бухалки

Има ли смисъл? Стремежът към усъвършенстване води след себе си трудностите. По пътя си Боряна се препъна, опита да се справи сама, но не отхвърли подадената ръка. За да разкаже за всичко това в съчетанието с бухалки тя залага на изпълнителя Димаш Кудайберген, който е с казахстански корени.

Най-напред се роди тази идея за последователност и разказ на пътят ми в гимнастиката, а след това според тази идея търсихме музиката. Искахме музикалният съпровод на всяко съчетание да отговаря на емоцията на съответните периоди и като текстове на самите музики да покриват тази наша идея", споделя още Калейн.

Лента

Емоционално разтърсена, вече превърнала се в жена, Боряна Калейн достига до момента, в който ни разказва за най-силната емоция. Последната част от историята „Силата вътре в мен“ е за мечтите, надеждите и за вярата. Пътят към Париж не може да премине без нашата изконна същност - българския фолклор. Музиката е написана специално за нея от Емелина Горчева-Димова. Възниква като съвместна идея между Илиана Раева, Боряна Калейн, Мариана Памукова и Емелина Горчева-Димова, затова не са изненадващи смесицата от чист звук на кавал, вълшебните вокали на народния хор и дори емоционалното пиано.

Историята, която Боряна ще разказва на всяко състезание през този сезон е лична. Много силно изстрадана, написана от нея самата.

Това е изцяло нейна идея, на Боряна, подпомогната от нейната треньорка. Много добре се чувства Боряна в новите си композиции. Тя има огромно участие в създаването на композициите. Така че мисля, че това ще бъде в нейна помощ“, сподели Илиана Раева след представянето на програмата в София.

Дали тази история ще има щастлив край в Париж? Единственото сигурно е, че ще бъде преживявана всеки път на килима. И от Боряна Калейн, и от публиката.