Ансамбълът на България по художествена гимнастика и двете водещи индивидуалистки Боряна Калейн и Стилияна Николова представиха новите си съчетания за 2024 година. Момичетата получиха овациите на феновете, които препълниха зала „София“ в Борисовата градина в столицата.

Освен тях, програмите си за предстоящия сезон демонстрираха още Ева Брезалиева, Никол Тодорова, Елвира Краснобаева, Магдалена Вълкова, Дара Малинова, Алекса Рашева и  Александра Шалуева.

Щабът на ансамбъла е заложил на нови композиции, с които да атакува олимпийския връх през лятото в Париж. София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова показаха изключителни съчетания.

Музиката за композицията с пет обръча е по емблематичната мелодия на Енио Мориконе от филма "Професионалистът" с Жан-Пол Белмондо. Музиката обаче е смесена с български мотиви, а традиционният кавал прави мелодията неповторима.

"Постарахме се да направим хубави съчетания. Трудността ни е доста висока, затова ще наблегнем на синхрон и чисто изпълнение. Тренировките ни са много ползотворни", сподели след продукцията треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

За съчетанието с ленти и топки тимът ни е заложил на ремикс на изключително популярното парче ''Someone Else'' (“Някой друг“ – бел. ред.) на  Allegro Feat. L.V., Fresh Game & Cokni O'Dire. Хореографският тандем Елица Павликенова и Алекс Нушев е създал индивидуално звучене на тази популярна песен, но в същото време ремиксът подчертава възможностите на всяко едно от момичетата.

Много атрактивна е програмата на Боряна Калейн, създадена специално за олимпийската година, като основната ѝ идея е да пресъздаде пътя на гимнастичката към Париж 2024. Четирите съчетания са свързани едно с друго, всяко прелива в следващото. Финалната поза на едната композиция е начална на следващата.

За съчетанието си с бухалки Стилияна Николова е заложила на песента "Хубава си моя горо".

Специален гост на бе министърът на спорта Димитър Илиев, както и заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева.  

Илиан Раева и Димитър Илиев

източник: ММС

“Пожелавам ви с тези съчетания да спечелите олимпийските титли в Париж. Вярваме във Вас, доказали сте, че можете. Само напред”, каза министър Илиев на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.