В сряда (01.10) беше изигран първият квалификационен етап от турнира по снукър „Виктория България Оупън”, който се провежда в столичната зала „Универсиада”. 

Бяха изиграни общо 30 мача, в които премериха сили български и чуждестранни снукър играи. От родните ни топ състезатели във втория квалификационен ден продължават Братислав Кръстев, Станислава Хаджипопов и Спасиан Спасов. Най- впечатляваща беше победата на Братислав Кръстев, който с много стабилна игра победи с 4:3 фрейма украинеца Сергей Исайенко, четвъртфиналист от Европейското първенство за мъже. 

Републиканският  шампион Георги Величков показа майсторство и добра игра, но не успя да достигне до победа срещу опитния си английски съперник. Добро впечатление направи и  Иван Кюпов, който взе по един фрейм на своя опонент.

В днешния ден предстои да се изиграят оставащите срещи до попълване на основната схема от 128 играчи. Освен това се очаква да пристигнат и голяма част от звездите на световния снукър, като световният шампион Марк Селби, пристигащ на летище София с полет на „Бритиш Еъруейс” в 13:35 ч.