Един от фаворитите за спечелването на световната титла по снукър в Шефилд Джъд Тръмп води със забележителните 7-1 фрейма над Стивън Магуайър след края на първата сесия от техния 1/4-финален двубой. Асото в колодата спечели първата част, но поставеният под №15 шотландец изравни. Тогава последва серия от шест поредни фрейма за №7, който записа три сенчъри брейка и до голяма степен си подсигури победата. Тръмп се нуждае от още 6 фрейма, за да продължи към полуфиналите в най-долната част на схемата.

Междувременно в горната половина Кайрън Уилсън и Дейвид Гилбърт вървят равностойно - 4-4 фрейма. Гилбърт, поставен под №16 за световното първенство, записа серия от 110 точки, а преди това и от 68, за да бъде определян като лекия фаворит в този сблъсък. Преднина от два фрейма пък има Гари Уилсън над Али Картър. Капитан Картър започна вихрено и записа серия от 135, за да поведе с 3-0, но след това Уилсън пое нещата под контрол и направи серия от пет последователни фрейма, включително два сенчъри брейка.

В момента Джон Хигинс и Нийл Робъртсън играят последния и най-интригуващ 1/4-финален двубой. Резултатът е 4-3 фрейма за австралиеца, но битката помежду им тепърва ще се разрази. /БГНЕС