Републиканският шампион Георги Величков спечели първия турнир за сезона от календара на българската снукър федерация, който се игра в клуб „Академията“.

На финала той се справи с Теодор Чомовски след много драматичен успех и победа с 4:2 фрейма. Чомовски започна отлично и поведе с 2:0, но опитът на Георги се оказа решаващ за обрата и спечелването на следвашите 4 фрейма. Рефер на финала бе Стефана Алексова.

Величков показа страхотна игра през целия турнир и успя да реализира сенчъри брейк от 103 точки при победата си над Даниел Младенов от Кюстендил предния ден. Това е трети сенчъри брейк за републиканския шампион в ранкинг турнири към БФ Снукър.

По пътя към финала Георги се справи с Жан Лаушман и Боян Тошев след победи с по 3:0 фрейма.  Теодор Чомовски имаше по-труден поток като в полуфиналите успя да обърне резултата срещу Христо Сираков от Пловдив след 0:2 фрейма до 3:2.

Първият турнир за сезон 2018/2019 се изигра при различен формат. Всички участници започнаха надпреварата от групова фаза с 8 групи, като първите двама във всяка група се класират напред за елиминациите.