Защитаващият титлата си от миналата година Марк Селби се класира за трети кръг на Китайския шампионат, провеждащ се в Гуанджоу.

„Веселякът от Лестър“ се пребори с конкуренцията на Мартин Гулд и след успех с 5:2 фрейма продължи напред в надпреварата. Първата партия отиде на сметката на по-възрастния от двамата англичани, но Селби записа четири последователни, включително и халф-сенчъри брейкове от 58, 60 и 79 точки.

Серия от 83 остави в мача Гулд, но трикратният световен шампион приключи всичко след прекрасна поредица от 122 пункта. В спор за място на четвъртфиналите той ще спори с победителя от двубоя между Крис Уейклин и местния любимец Ян Бинтао.

Настоящият световен шампион Джъд Тръмп постигна втора поредна победа с 5:0, след като не даде фрейм на китаеца Юелун Джоу. Единствената по-оспорвана партия бе последната, в която „Асото в колодата“ отново се оказа на победата страна. Преди това той си беше осигурил комфортен аванс след серии от 69, 121, 69 и 51.

Неговият съперник в трети кръг е ясен, след като Джо Пери надделя над шампиона на турнира с шест червени Стивън Магуайър след 5:3. Напред продължиха още Бари Хоукинс, Курт Мафлин, Лука Бресел и Дейвид Гилбърт. /БГНЕС