Боксовата публика по света очаква с нетърпение следващия мач на голямата звезда в този спорт в момента Антъни Джошуа. Британецът ще се изправи в защита на световната си титла в IBF срещу най-силния български боксьор Кубрат Пулев. 

Според авторитетното издание "Боксинг Трибюн", което е специализирано за най-големите сензации в този спорт, на практика остават изключително малко детайли, за да бъде обявена официално датата 28 октомври за този мач. Но промяна едва ли ще има. 

Анализаторите на изданието обаче не очакват Кобрата да затрудни кой знае колко именития си съперник. Ето и какво пише въпросната медия в анализа си за предстоящата битка в Кардиф: 

"Световният шампион Антъни Джошуа вече почти 100% финализира детайлите около следващия си мач с Кубрат Пулев, който е задължителна защита за пояса му. Българинът, който е най-известен със загубата си от Владимир Кличко с нокаут през 2014 г., покачи съмненията, че няма да е готов за битка на 28 октомври. Сега обаче всичко вече е наред и двубой ще има." 

"От загубата от Кличко нататък, Пулев вдигна високо главата си и записа серия от победи срещу не чак толкова претенциозни съперници, но в крайна сметка тя му позволи да бъде официален и задължителен претендент за пояса."

"Последният му мач беше с Кевин Джонсън, като в него той разтресе здраво костите на американеца. Сега не много хора очакват от него да направи нещо запомнящо се срещу Антъни Джошуа, а британецът може да чака друг голям мач на хоризонта, ако всичко срещу този съперник върви по очакванията", написаха от изданието.