Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа нямаше как да остане безразличен на страстите около предстоящия двубой между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Джошуа призна в интервю за „Телеграф”, че би приел да се бие срещу ММА състезател или пък да направи мач в клетка.

Джошуа се забавлява в очакване на Кобрата

Макгрегър, който държи титлите на UFC в две различни категории, ще се изправи в боксов мач срещу Мейуедър в събота вечер, а събитието почти сигурно ще бъде най-доходоносния бой за всички времена.

В момента Джошуа преговаря с отбора на Кубрат Пулев, срещу когото трябва да брани титлите си на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация по-късно през годината. Това не му пречи да си представи различни сценарии за в бъдеще.

ESPN: Джошуа и Пулев договориха мястото и датата на боя си

„Аз обичам да се бия. Готов съм на всичко. Най-вероятно ще бъда пребит (при мач в клетка – б.р.). Единственото нещо, което не могат да правя са предаванията, иначе бойците (в ММА – б.р.) имат право да ритат, да удрят с лакти, да хапят – каквото си поискат.”

„Аз не бих могъл да победя с предаване. Трябва много време, за да овладея подобни умения, а не мога да отделя толкова време. Когато обаче опират до чистата агресия и правилата на боя, определено мога да се бия, така че нямам против.”

Ленъкс Люис: Двубоят между Мейуедър и Макгрегър е фарс

„Досега си почивах със семейството си, а трябва да се върна обратно към реалността. Да седя на плажа, докато някой ми мачка ходилата – това не е животът на атлет. Трябва пак да се върна към тренировките, да се организирам и да пазя дисциплина. Свърших с почивките и трябва отново да се върна към военните порядки, според които живея”, допълни Джошуа.