Бившият президент на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид заяви, че има опасност България да остане без щангисти на Олимпийските игри в Париж. 

Опасността да останем без състезатели в този спорт е жалба до международната федерация за присъствие на Алан Цагаев до националния ни отбор по време на Европейското първенство, което се проведе в София. Това е грубо нарушение на действащите правила, защото той има доживотна забрана да се занимава със спорт заради употреба на допинг.

Антон Коджабашев за скандала с Иван Иванов: Питайте стария президент

"Знаете, че Алан Цагаев има забрана да участва в състезателен режим и като цяло в щангите. Ние имаме списък от акредитации за първенството, не знам как се е появил там. Има жалба от една федерация. Снимали са г-н Цагаев. Подали са жалба и е уведомена международната федерация. Такъв тип нарушение означава, че нашите олимпийци няма да участват и ще имаме забрана. Не знам колко ще е. Възможно е да се стигне до такова наказание. Надявам се да не го взимат това решение, защото е пагубно за спорта", каза Маджид. 

Българската федерация по вдигане на тежести вече има нов президент. На събрание бе избран трикратният световен и трикратен европейски шампион Антон Коджабашев.

"Честитя на Антон Коджабашев. Клубовете гласуваха за него. Надявам се да поеме щафетата както трябва. Ще му предам всичко, каквото трябва. Имаше много сериозна лична атака срещу мен. Най-важното е самата федерация да продължава напред", започна Маджид. 

"Как ще е наред, ако някой те изнудва за пари? Ясно е кой е виновен. Уведомил съм органите. Аз съм против корупцията. Съдът ще си каже становището. Не съжалявам за нищо. Доволен съм от цялата обстановка. Ако ще продължавам в щангите, ще подкрепя Божидар Андреев, Карлос Насар и Иван Димов, нашите трима олимпийци. Естествено, че като спонсор. И те са против сегашното и съответно предишното ръководство. Не знам какво ще се случи. Това ще е голям проблем за подготовката им", продължи той. 

Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид заяви, че родната федерация е подала жалба до европейските и световни федерации относно този казус и чака решение.