Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев ще излезе на ринга тази вечер срещу американския си съперник Морис Харис в преследване на 22 победа и 12 нокаут. Пулев ще изиграе втори мач в рамките на около 90 дни. След бразилеца Ариас идва времето и на Морис Харис. Мачът между двамата е днес и ще започне около полунощ в най-новата зала на втория по големина град в Германия - INSELPARKHALLE. Срещата ще може да бъде наблюдавана в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play.

За първи път в ъгъла на българина ще заеме място треньорът Ули Вегнер, с когото Кобрата се подготвя от февруари. Специалистът, който пропусна битката с Джордж Ариас (Бразилия) на 17-и октомври поради операция, е възстановен и твърдо решен да изведе боксьора ни до нов успех. В Хамбург, плътно до брат си, по традиция е и Тервел Пулев.

Пулев смени треньора, постигна и първа победа, а срещу Харис е време и за втората. При постигането й Пулев отново ще придобие необходимото самочувствие за борба и атакуване на върховете на световния бокс.

Пулев си пожела до една година световна титла, треньорът му има цел да го направи световен шампион, дано всички тези пожелания станат реалност.

39-годишният Харис е опитен боксьор с 26 победи на професионалния ринг, от тях 11 с нокаут от 50 изиграни срещи. Някои ще кажат, че американецът е ветеран, тъй като е почти на 40 години, но да не забравяме, че в спорта възрастта не е порок. Или го можеш или не.

Пулев е пети в класацията на Световния боксов съвет (СБС) за месец ноември, което несъмнено е повдигнало самочувствието на българския боксьор, а той несъмнено ще търси и изкачване в нея.

Остава само да пожелаем успех на Кобрата и да очакваме един хубав мач.

Двубоят Пулев – Харис е насрочен за полунощ. Спортният канал Diema Sport и платформата Gong Play ще предават срещата ексклузивно на живо в събота, 5 декември, като двете коментарни студиа около двубоя са планирани за времето от 23:30 до 23:55 ч. и от около 00:35 до 01:00 ч.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS