Англичанинът Гари Уилсън се класира за полуфиналите на Световното първенство по снукър за първи път в кариерата си, след като победи двукратния финалист Алистър Картър с 13-10 в мач от четвъртфиналната фаза на надпреварата.

Уилсън започна днешната последна сесия на двубоя с преднина от 9-7 и не изпусна водачеството си до края, макар че Капитан Картър успя да се доближи на един фрейм от съперника при резултат 9-10. Квалификантът Уилсън обаче взе следващите три партии и затвори мача, за да стигне полуфиналите с Крусибъл и да си осигури чек за 100 хиляди паунда. Той реализира четири сенчъри брейка по пътя към успеха, включително два от 134 точки, докато Картър се отчете с три стотачки, като най-голямата бе от 135 точки.

В другата ранна сесия за деня четирикратният световен шампион Джон Хигинс за пореден път демонстрира невероятната си психическа устойчивост, за да вземе четири поредни фрейма срещу фаворита за титлата Нийл Робъртсън и да обърне изоставане от 5-7 до предимство при 9-7. Двамата ще довършат мача си в късната сесия в Шефилд от 21:00 часа българско време. /БГНЕС