Шампионът на България по бокс за професионалисти в суперполусредна категория Йосиф Панов – Пепелянката се завръща на ринга за голямата галавечер във Велико Търново „Боксов сблъсък 2“. Шоуто ще се проведе на 10 август в Двореца на културата и спорта, а билетите са между 8 и 15 лв.

23-годишният плевенчанин ще се изправи срещу Петър Александров – Машинката Джоунс. Срещата ще бъде в шест рунда, а тегловият лимит е фиксиран за 69 кг.

Панов ще изиграе третия си мач за годината. Той отказа Сергей Стефанов и Иван Николов – Вакича и вече има 15 успеха (8 с нокаут) и 3 загуби.

21-годишният Петър Александров 3 победи (2 с нокаут) и 9 загуби игра мач по-рано през тази година с участника в основния мач на галавечерта във Велико Търново – Панагиотис Мацагкос, който ще се бие със Здравко Попов. В края на миналата година Машинката Джоунс игра и с племенника на легендарния Крис Юбенк – старши, Харлем.

“Родната публика проявява все по-голям интерес за мач между Здравко Попов и Йосиф Панов – коментира промоутърът на шоуто Васко Алексеев. - Двамата са бивши съотборници от националния отбор. Всички искат да ги видят в битка за титлата на България.“

Галавечерта „Боксов сблъсък 2“ ще покаже на ринга най-добрите боксьори, базирани в България. С огромен интерес се очаква историческата битка за титлата на България при жените в категория петел между непобедената Памела Треан и коравата Иванка Иванова – Лъвицата. Срещата ще бъде в 10 рунда.

В останалите мачове Григор Саруханян ще се изправи срещу Валентин Стойчев – Мастиката. Битката е в 4 рунда, а категорията е лека-тежка. В същата теглова дивизия Цветозар Илиев – Цеци ще има за противник Иван Николов – Вакича. Таяр Мехмед – Султана ще премери сили с Борислав Занков – Боби Бокса. Сблъсъкът е фиксиран за категория до 83 кг.

Организатор на шоуто е „Алексеев промоушънс“.