Българският боксьор Кубрат Пулев е уверен, че се намира в добра форма и ще го покаже в събота вечерта в Арена Армеец.

Кобрата се изправя срещу Хюи Фюри на 27 октомври в галавечерта на професионалния бокс, която ще се излъчва по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

На официалната пресконференция, предшестваща голямата битка, Кубрат Пулев коментира, че е човек, който не се предава и ще даде всичко от себе си за спечелването на мача.

„Знаете всички и според мен това е вечер, която никога не е правена в България, много сериозен мач, на световно ниво, противникът е много сериозен, отделно ще има международни мачове. Мисля, че ще наблюдавате едни зрелищни мачове, хубав спектакъл, боксово шоу. Подготвял съм се насочено и дисциплинирано за мача. Аз съм човек, който не се предава, постоянство и работа – това правих през последните три месеца с моя екип и треньор. Ще дам всичко от себе си, за да победя и зарадвам българската публика. Благодаря”, сподели Кубрат Пулев.

„Опитът, който имам, мисълта ми за бокса, това да се подобрявам, да бъда още по-добър от преди, следващия ден да съм още по-добър. Това ме довежда до формата, в която трябва да бъда.”

„Формата включва - и физически, и психически. Смятам, че всичко това съм усъвършенствал до максимум. Тук трябва да побеждаваме на ринга, а не да показваме мускули, това не е бодибилдинг. Мисля, че ще съм успешен в събота.”

„Сега гледаме в една посока с новите промоутъри, работим заедно. Зауерланд гледаха техните си интереси и не ги интересуваше Кубрат Пулев. Играеха много зад гърба ми.”

„Радвам се, че играя в България, направих не малко, за да се случи в България. Това е моята наслада, да ме подкрепят и мен феновете в България. За мен е без значение коя е залата, рингът е еднакъв навсякъде, трябва ти хубав бокс и добра подготовка, за да спечелиш един мач. Преди много време съм имал спаринги и с Валуев - да кажем, че той беше един от най-тежките ми спаринги, познавам го, ударът му го усещах като влак”, каза още Кобрата пред журналистите.

Бащата на Фюри: Пластмасовите боксьори нямат място на ринга

Кобрата: Трябва да побеждаваме, а не да показваме мускули

Очи в очи: Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри

Дейзи Ланг: Ще подкрепям българите и жените

Закани за победа преди женския мач в "Арена Армеец"

Закани между Пепелянката и Убиеца преди боя в събота

Ули Вегнер: Вярвам, че Кубрат може да е световен шампион

Тервел: Планът ми е след мача да си сложа зимните гуми

Фюри: Трудното е зад гърба ми, предстои лесното – мачът с Кобрата

Промоутърите: Чака ни историческа вечер пред пълна зала