Кой ще е следващият съперник на Антъни Джошуа? Този въпрос си задават всички любители на бокса още преди началото на мача му с Александър Поветкин, в който британецът взе поредния си скалп с нокаут. 

Ясно е, че следващата дата е през април догодина. Надеждите в щаба на AJ са тогава да играе с Дионтей Уайлдър, за да обедини световните титли в тежка категория. Но засега няма разбирателство с лагера на американеца, а се говореше, че при провал с тях, може да има мач с победителя от мача Кубрат Пулев - Хюи Фюри. Но плановете на промоутъра Еди Хърн са съвсем различни. 

"Уайлдър е шампион в Инстаграм, докато Джошуа е истински шампион. Ние трябва да минаваме през задължителните претенденти. Опитваме се да направим мач с хората на Уайлдър. А тази вечер Антъни просто трябваше да спечели и го направи срещу боксьор от световна класа като Поветкин. Страхотен мач стана." 

"Ако Дионтей Уайлдър не е готов за април, следващият съперник на Антъни ще е Дилиан Уайт. Обещавам ви, че рано или късно той ще е абсолютен световен шампион в тежка категория", заяви Хърн след мача с Поветкин и анализира руския съперник на протежето му. 

"Поветкин не е случаен боксьор, Джошуа победи във всичките си мачове. Той победи смели съперници като него, Бризийл, Кличко, Уайт, всички останали. Ако не беше британската публика, тези мачове нямаше да са възможни. Но той показа, че е специален боксьор, със специален талант. Имаше напрежение върху него, защото Поветкин е съперник от световна класа", заяви Хърн.