Тест пилотът на Пирели Хайме Алгуерсуари разкритикува Ред Бул за непрекъснатите атаки на отбора спрямо качеството на гумите през 2013 година.

Шампионите на при конструкторите от миналия сезон в нито един момент не скриха негативното си отношение към продукта на италианския производител, който все пак склони да направи промени за Гран При на Канада.

Алгуерсуари, преди част от Торо Росо – вторият отбор на „биковете“, обаче смята, че критиките към гумите са неоправдани и се дължат единствено на слабия старт за Себастиан Фетел. „Не виждам къде е драмата“, сподели испанецът. „Когато Фетел печелеше наред през 2011 година и нещата вървяха добре, никой не се оплакваше.“

„Това, което се случва в момента, е много просто – някои отбори разбират как работят гумите, а други – не. Алонсо и Ферари, а също Райконен с Лотус са тези, които имат представа.“

„През 2011 година, когато бях в Торо Росо, ми се случи същото. Имах ужасен старт на годината, но по средата на сезона започнах да разбирам поведението на гумите“, завърши Алгуерсуари.