Лотус стана първият отбор във Формула 1, който открито се възмути от решението на Пиерли да внесат промени в спецификациите на гумите. Отборът на Кими Райконен и Ромен Грожан бе сред онези, които успяха да се нагодят към намалената издръжливост на различните смеси и благодарение на това Ледения е втори в класирането при пилотите, само на 4 точки зад Себастиан Фетел от Ред Бул (заедно с Мерцедес те най-силно желаеха премодифициране на гумите – б.р.).

Шефът на Лотус Ерик Булие заяви, че е „леко разочарован“ от решението на Пирели, което ще даде първи резултати за Гран При на Канада (30 юни). „Някои отбори приветстват промените, защото те могат да подобрят представянето им. За разлика от Ред Бул, които държат на политиката си да развиват своя болид откъм аеродинамика, ние с Ферари сме сред отборите, които взеха под внимание факторът „Пирели“, когато проектирахме колите си“, обясни французинът.

„Така че да, леко разочарован съм от тази промяна. Все едно във футбола да решат, че вратите трябва да се увеличат в хода на есзона. Не знам много други спортове, където да се взима подобно решение“, допълни Булие.