Директорът по моторните спортове в Пирели Пол Хъмбъри защити решението за смяна на гумите за Гран При на Канада, като заяви, че то е продиктувано изцяло от желанието на компанията.

Италианският производител е критикуван системно от началото на сезона заради ниската издръжливост на продукта си, като най-много атаки идват от лагера на Ред Бул и техният шеф Кристиан Хорнер.

Хъмбъри обаче настоя, че действията на неговия сънародник нямат нищо общо с предстоящите действия на доставчика на гуми. „Що се отнася до Кристиан Хорнер, с него говорихме на тази тема за около пет минути“, уточни той. „Решението е изцяло на Пирели, трябваше да преценим всички отбори и общата картина, за да видим върху каква основа ще направим своя избор.“

„Ясно е, че няма как угодиш на всички. Хората ще сочат Лотус и Ферари и ще казват, че от тяхна гледна точка, нещата са наред. Но Ред Бул спечели две състезания през тази години и водят в двата шампионата (за пилоти и за конструктори – б.р.). Така че не се справят зле, дори с настоящите ресурси. Целта ни бе да постигнем неутрален подход, за да вземем решение, което е най-добро за мнозинството.“

„Утре ще дадем повече данни на отборите. В момента завършваме прецизните спецификации. Наистина, новите гуми ще представляват смесица от това, с което работим до момента, и онези структурални особености, които въведохме през предната година. Естествено, има много работа по аеродинамиката, защото гумите влияят върху това. Те могат да се деформират. Така че отборите с нетърпение ще чакат данните, за да могат да започнат работа за Канада колкото се може по-бързо“, завърши Хъмбъри.