Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик – сподели, че баща му е неговият идол. Наследникът на легендарния пилот върви уверено по стъпките на татко си, като не скри амбициите си да триумфира с титлата в скоростната надпревара. 

Припомняме, че няма много информация за състоянието на Михаел Шумахер, който в края на 2013 година пострада при каране на ски във френските Алпи. Състезателят получи тежка черепно-мозъчна травма и след като прекара известен период в болница, в момента се възстановява във фамилна къща в Женева. 

Здравето на Шуми продължава да е най-строго пазена тайна

„Баща ми е моят идол. Преди прекарвахме много време заедно на пистата за картинг. Това ми дава много сила сега. Наистина това е огромен опит, който успях да натрупам покрай него“, каза Мик Шумахер. 

Ферари разстила червения килим за Шумахер-младши

Запитан за целите му в бъдеще, отчитайки факта, че баща му е седемкратен световен шампион във Формула 1, младият състезател обясни: „И моята цел е да стана шампион във Формула 1, когато настъпи моментът“ .

18-годишният пилот, който е смятан за един от най-обещаващите таланти, очерта и основните разлики между Формула 3 и Формула 4.  „При колата разликата не е много голяма – във Формула 4 тя пак е много бърза, но скоростта в завоите е екстремна при Формула 3 и оттам идват тези 10-12 секунди, когато караме по-бързо от Формула 4“, сподели опита си Мик и добави: „Искам да се развия като пилот, да уча много и се надявам да пробия и да се кача нагоре в класирането“.

 „Моята сила е в състезанието, защото двубоите гума до гума ми доставят голямо удоволствие и затова смятам, че имам добър общ поглед върху нещата“, отсече наследникът на Шумахер.

Близки до Шуми: Положението му е много тъжно

Формула 1 се завърна през изминалия уикенд. Първият старт за новия сезон в Австралия бе спечелен от Себастиан Фетел. Мик бе помолен за коментар, като бе попитан за кого е стискал палци – за Мерцедес или Ферари: „И за двата отбора. И двата екипа свършиха супер работа - да видим как ще бъде в Китай“.

Колкото до интереса от страна и на двата тима към него и това дали е решил накъде да поеме, Шумахер-младши обясни: „Все още се боря сам, да видим какво ще донесе бъдещето“.

За финал Мик Шумахер разкри, че очаква скоро да получи и шофьорска книжка.