Здравето на Шуми продължава да е най-строго пазена тайна

Почти три години след инцидента във френските Алпи, здравословното състояние на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер продължава да бъде една от най-строго пазените тайни. Мениджърът на семейството му Забине Кем за пореден път категорично отказа да разкрие подробности за здравето на германския бивш пилот. 

Днес тя откри фондацията "Продължавай да се бориш", а множеството репортери с нетърпение очакваха информация от нея какво се случва с Шуми. Но в последните 18 месеца има пълно затъмнение за всички такива новини и Кем не повдигна завесата и този път. 

"Здравето на Михаел не представлява обществен интерес и затова ще продължавам да пазя мълчание по тази тема. Правя го и защото искам да запазя интимността на семейството в този случай."

"Погледнато и от правна гледна точка, всяко изявление, касаещо неговото здраве, ще бъде нарушение на правата на интимност на семейството му, така че няма да правим такива и за в бъдеще. Михаел винаги е искал да пази личния си живот и семейството си далеч от публичното внимание, дори и в най-силните години от кариерата си, така че ще продължим и сега в същия дух", сподели Кем. 

Германският пилот удари главата си на 29 декември 2013 г., докато караше ски във френските Алпи. Екип от най-добрите лекари в света се грижат от тогава за здравето му, но прогнозите не са оптимистични.

Свързани материали

  • Синът на Шумахер с не малки шансове за Мерцедес Синът на Шумахер с не малки шансове за Мерцедес
  • Окуражителни знаци за състоянието на Шумахер Окуражителни знаци за състоянието на Шумахер
  • Шумахер вече правел опити да ходи? Шумахер вече правел опити да ходи?
  • Информационното затъмнение около Шуми продължава Информационното затъмнение около Шуми продължава
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Михаел Шумахер Формула 1

Формула 1

SAS banner