Синът на легендарния Михаел Шумахер Мик може да премине в академията на Ферари. 17-годишният талант е получил такава оферта от шефа на школата на "черните кончета" Масимо Ривола.

"В момента той не е нито в програмата на Мерцедес, нито в тази на Ред Бул. Ако той дойде в академията на Ферари, ще бъде посрещнат с червен килим", заяви Ривола пред "Гадзета дело Спорт".

Шефът на академията на "Скудерия Ферари" има високо мнение за Мик Шумахер. "Той е добре възпитан и не е изкуствен. Комплименти за родителите, които са го възпитали. В тази възраст вече трябва да се справя с огромно медийни напрежение, но той се справя чудесно."

През този сезон Шумахер ще кара във Формула 3. Интересен факт е, че в този шампионат ще кара и Енцо Фитипалди, 15-годишният племенник на бразилската легенда Емерсон Фитипалди. Той е част именно от академията на Ферари.

"Това, което прави модела на нашата академия страхотен, е фактът, че изграждаме пилотите на Ферари във всеки аспект, от симулатора до манталитета", допълни Ривола.