Пилотът от Формула 1 Ралф Шумахер помоли феновете на Тойота да бъдат търпеливи. Отборът, който ще чества своят 50-годишен юбилей в моторните спортове през тази година, няма спечелено състезания във Формула 1 от пет години.

Шумахер завърши осми в първото за новия сезон състезание в Мелбърн миналата неделя, а съотборникът му Ярно Трули финишира точно зад него. Ралф обаче смята, че изгледите за предстоящата година са обещаващи.

„Естествено не постигнах успеха, който исках,” заяви Шумахер. „Но бъдещето ми в Тойота изглежда добро и обещаващо. Но както сами виждате, Формула 1 е труден бизнес и е необходимо търпение,” каза германецът пред медиите по време на визитата си в Индия с новия спонсор на отбора „Кингфишер Еърлайнс”.

„Едно е ясно, успехът не се купува. Не можеш да си купиш и опит,” добави Шумахер.

„Ние се борим с отбори, които вече 20, 30 години са в този спорт. Ние сме последният отбор, започнал от нулата в последните 15 години.”

По-малкият брат на седемкратния шампион Михаел Шумахер завърши:„Ще ни отнеме известно време, за да постигнем нещо.”

Миналата година Тойота завърши на шесто място с 35 точки, а през 2005 бе четвърти с 88. Шумахер се качи само веднъж на подиума миналата година – в Мелбърн с трето място. Година по-рано Трули се радваше на по-голям успех, като на два пъти записа втора позиция.