Обявяваният за един от най-великите инженери във Формула 1 – Рос Браун, говори преди старта на сезон 2019-а в най-технологичния спорт на планетата. Англичанинът коментира, че „спокойството” е ключът за успеха на Ферари в битката за титлата през новия сезон.

„Спокойствието, което цари в този момент в Скудерия Ферари, може да им донесе успеха през тази година”, довери отговорникът по спортните въпроси във Ф1.

Браун също така коментира, че в отбора е царял хаос в тима след смъртта на Сержио Маркионе и това се е отразило на представянето на тима.

„В отбора цареше безпорядък и атмосферата за работа не беше лесна. Ако искаш да победиш Хамилтън и Мерцедес, ти трябва да бъдещ на топ ниво във всяко едно отношение. Смятам, че през този сезон те ще бъдат по-силни”, допълни роденият в Манчестър инженер.

Браун също така коментира, че Ферари се представя добре през зимните тестове, но отбеляза и някои проблеми в тима – с надеждността. Според него Мерцедес изостава като скорост, но с времето ще намерят верния път.

Рос Браун вече е президент на Хонда