Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е готов да смени Мерцедес с Ферари само при положение, че „скудерията” произведе болид, който има абсолютния капацитет да му донесе нова световна титла. Това заяви Ф1 експерта на „Скай Спортс” Дейвид Крофт.

През миналата година се чуха слухове, които пращаха 33-годишния британец в Маранело, тъй като подновяването на договора му с Мерцедес се бавеше. В крайна сметка 5-кратният световен първенец преподписа с настоящия си тим до края на сезон 2020 година. Това значи, че той остава при германците до края на настоящото колективно споразумение „Конкорд”, а следващото – което е проблемно по много параграфи – ще влезе в сила от 2021 година.

„Няма ли да бъде хубаво да видим Хамилтън и като пилот на Ферари? Това е напълно възможно да се случи, така че не го изключвам”, заяви Дейвид Крофт.

„Сигурен съм, че Люис също си е мислел по този въпрос поне един или два пъти. Ако Ферари има кола, която може да спечели шампионата, мисля, че това ще се случи”, допълни анализаторът.