Бившият пилот във Формула 1 Марк Уебър сподели кои ще бъдат най-добрите пилоти на решетката във Формула 1 за 2019-а година. Австралиецът е в Барселона, където наблюдава тестовете на отборите.

„Зимните тестове не могат да ни кажат кой болид се справя най-добре, но е хубаво да видим докъде са стигнали отборите. Мерцедес може да изостава леко с времената, макар да показват невероятно добри показатели”, сподели бившият пилот на Ред Бул.

Именно отбора на Ред Бул е считан за голям конкурент на Мерцедес за първото състезание за 2019-а година в Мелбърн. Уебър довери, че бившият му отбор може да вземе победата на пистата в Австралия, особено ако състезанието се проведе на дъжд.

„Там има фактор „Макс Ферстапен”. На дъждовни състезания Макс и Люис Хамилтън са най-добрите в света. Ферстапен поема много рискове, „пъха си носа” навсякъде. Считам, че двамата ще са най-добрите през сезона”, довери Марк Уебър.

Уебър говори и за своя сънародник – Даниел Рикиардо, който смени отбора и от този сезон ще кара за Рено. „Това ще е много дълъг сезон за Рено, но Даниел може да им помогне да постигнат резултати. Нямам съмнение в това”, довери още Уебър.

„Рикиардо се нуждае да направи няколко състезания и е напълно възможно да спечели някъде. Той не е убийствено бърз пилот, но когато стане въпрос за „надпревара” един срещу един е много трудно да го победиш”, довери още Марк Уебър.