Новият директор по мениджмънта на моторните спортове във Формула 1 Рос Браун разкри, че не е имал никакво желание да работи с вече бившия шеф на шампионата Бърни Екълстоун. Браун обаче също така отрече да има каквато и да е роля в освобождаването на 86-годишния бизнесмен.

Революционните идеи на Браун за Формула 1

Бившият шеф на несъществуващия вече Браун GP се присъедини към ръководния екип на новите собственици от „Либърти Медия“, които решиха да сложат Чейс Кери начело вместо Екълстоун. Браун подчерта, че тази рокада не е била сред условията му, за да започне работа.

Екълстоун се надявал на още година като шеф

„Не бих могъл да работя с Бърни, но не съм поставял такова условие. Това не е вярно“, заяви Браун. „Би било забавно, ако можехме да бъдем екип. Това беше невъзможно. Бърни през годините е правел нещата по своя си начин и беше доста ефективен.“

Бърни: Никога не бих навредил на Ф1

„Никога обаче не съм виждал Бърни с каквито и да е сериозни партньори, не в управлението на бизнеса. Имал е помощници в дадени аспекти, но не мисля, че моята работна философия ще съвпадне с неговата.“

„Бърни беше много добър в реактивния подход, докато при мен е обратното. Искам да планирам нещата в дългосрочен план. Това, естествено, не значи, че той не е правил планове“, допълни Браун.