Дългогодишният управник на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че не се чувства подведен от новите собственици от „Либърти Медия“, които решиха да го заменят преди началото на 2017 година. Британецът все пак обяви, че се е виждал начело на шампионата поне за още година.

Когато в края на 2016-а американската компания заяви своите амбиции спрямо най-комерсиалния автомобилен шампионат, Екълстоун заяви, че е бил помолен да остане за още 3 години като шеф. В крайна сметка обаче „Либърти“ промениха гледището си и Чейс Кери вече е изпълнителен директор на Ф1, а Рос Браун и Шон Брачис ще се занимават съответно със спортните и рекламните въпроси.

„Не, изобщо не се чувствам подведен. Знам как този свят работи. Дали ако зависеше от мен, бих направил същите промени? Най-вероятно не“, коментира Екълстоун.

„Щях да помоля хората да работят още малко с мен, да изчакам година и да преценя дали сме постигнали резултати. Не се е получило? Съжалявам, тогава трябва да си ходиш. Нещо от този сорт.“

Също така британецът не се съгласи с твърденията, че спортът буксува през последните години. „Мисля, че хората нещо се объркаха малко. Тези хора мислят и казаха, както и Чейс Кери каза, че аз не съм свършил много добра работа през последните 3 години. Аз смятам обратното, предишните собственици CVC Capital Partners – също. Успях да им гарантирам годишен приход от 1,5 милиарда щатски долара, а това доста оскъпи акциите им“, добави Екълстоун.