Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер опроверга ширналите се слухове за предстоящото привличане на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Британецът стори това, като заяви опасения относно тенденцията испанецът да „сее хаос” в тимовете, за които се е състезавал.

В момента 36-годишният ветеран кара за Макларън, но има голяма вероятност да не се задържи за още сезон при британците, които така и не мога да се върнат към славните си дни. Макларън не е побеждавал в Гран При от 2012 година насам.

В същото време Ред Бул беше разтърсен от новината, че от следващия сезон Даниел Рикиардо преминава в лагера на Рено. Това прави намирането на адекватен заместник задължително, а ситуацията дава безкрайно много поводи за спекулации.

Съвсем наскоро и името на Алонсо изскочи на преден план, но Хорнер побърза да развенчае поне този слух. „Храня огромно уважение към Фернандо. Той е велик, страхотен пилот”, коментира шефът на „биковете”.

„Считам обаче, че е много трудно да го видим тук. Той показва тенденция да сее хаос, където и да отиде. Не съм сигурен дали би било най-здравословно за нашия тим, а и за Фернандо да дойде тук.”

„Нашата преференция си остават инвестициите в младостта, затова не следим пилоти, които са близо до края на своята кариера. Имаме късмет, че разполагаме с няколко страхотни таланта, които имат договори с нас. Затова си мисля, че просто ще седнем спокойно и ще наблюдаваме ситуацията. Нашата кола е невероятна атрактивна за пилотиране и не мисля, че ще страдаме от недостиг на кандидати”, допълни Хорнер.

Още по темата:

Рикиардо: Най-тежкото ми решение

Ред Бул вече готов със заместника на Рикиардо?